Kaleköy eski adı Kastro, antik dönemden kalma bir yerleşim yeri olarak tarih kitaplarında yer alıyor. Bir tepe üzerine kurulu olan köy, kentsel sit alanı ilan edildi.  Mimari projeler önce anıtlar kurulunun onayından geçiyor ve sadece taştan binalar yapılabiliyor. Köyde yaşayan hiç Rum kalmadı.  Sadece 20-30 sene önce Doğu Anadolu'dan göçmüş aileler ve son yıllarda yerleşmiş vatandaşlar yaşıyor. Yüksekçe konumuyla adada gün batımının seyredildiği en güzel noktalardan biri olan Kaleköy, Sema direk Adası tüm ihtişamıyla karşınızda beliriyor. Adada gün batımında burayı ziyaret etmek gelenekselleşmiş.  Köyün aşağısında, geçmiş zamanlardan beri kullanılan Kaleköy limanı bulunuyor.

ZEYTİNLİ KÖY
Zeytinli köy’de ise rum köylerinden bir tanesi ve damla sakızlı muhallebisi ile her gelen yerli ve yabancı turist denemeden adadan ayrılmıyor. Zeytinliköy zamanında adanın en sosyal yerlerinden biri olarak Rum vatandaşların yaşadığı tek köy olma özelliğini taşıyor. Çok sayıda kafesi olması nedeniyle en sık ziyaret edilen köylerden biridir. . Yaz-kış sürekli yaşayan kişi sayısı 50-60 civarında vardır. Adından da anlaşılacağı gibi etrafı çok sayıda zeytin ağacıyla çevrilidir. Merkeze 3 kilomete uzaklıktaki köy, koruma altındaki dört köyden biri. Adanın en eski kilisesi olan Agios Georgios Kilisesi bu köyde yer alır. Köyde son yıllarda Yunanistan'dan köylerine geri dönen Rumların açtığı birçok kafe bulunur. Menülerinde mutlaka dibek kahvesi, sakızlı muhallebi, frappe yer alır.
 
 YILDIZ KOYU
Gökçeada’da birbirinden güzel denizleriyle de yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. Yıldız koyu Gökçeada Sualtı Milli Parkı'nın içinde yer alıyor. Berrak ve serin suyu adada dikkat çeken koylardan biri olarak önem taşıyor. Taşlık olan denize rahat girmek için her yaz denize plastik bir iskele de kuruluyor. 

KEFALOZ
Aydıncık (Kefaloz) Plajı Gökçeada'nın günübirlik tesisi olan tek plajıdır. Plaj 1200 metre uzunluğunda altın rengi kumsaldan oluşur. Yazın adada en çok tercih edilen plajdır. Dünyanın önemli rüzgar sörfü(windsurf) mekanlarından olan İzmir-Alaçatı'nın çok kalabalıklaşması sörfçüleri Gökçeada Aydıncık Plajı'na yöneltiyor. Yaz sezonunda plaja düzenli minibüs seferleri düzenleniyor. Merkezle arası 10 kilometredir.

Bünyamin Nami Tonka