Pazarda fiyatlar ise domates 1.50 TL, tatlı kıl biber 5 TL, kırmızı biber 4 TL, patlıcan 2 TL, salatalık 3 TL, soğan 1 kilosu 2.5 kilo TL, patates 3 kilo 10 TL olarak satılmaya devam ediyor.
Her şeyin çok pahalı olduğunu dile getiren pazarcı Birsen Boz, “Pazar hiç iyi bulmuyorum. Üretim yapıyoruz ama mazot parasını çıkaramıyoruz. Kalabalık pazarda yok. Kalabalık hep markete gidiyorlar. Her şey çok pahalı sattığımız ürün ucuz 2 TL. Aldığımız mazot 5 TL. Yevmiye veriyoruz 80 TL. Sekiz saat çalışıp gidiyorlar. Nasıl malcılık bittiyse çiftçilikte bırakılacak. Buraya gelirken 40 TL yol parası veriyoruz. Belediyeye yer parası veriyoruz. Ürünlerim hala satılmadı. İki ya da üç lira ile ne birikir. Olmazsa çiftçiliği de bırakabilirim” dedi.

ESKİDEN PAZAR GÜZELDİ

Muammer Kılıç, “Pazar durumu kötü ve Pazar yeri sıcak bu yüzden hem biz hem de ürünlerimiz sıcak olduğu için mayıştı. Sıkıntılıyız. Sıcaklar etkilediği fiyatları da etkiliyor. Sıcaklardan mallar bozuluyor. Yaz olunca domates 1 TL oluyor. Yaz ayı olmasından dolayı pazara çok insan gelmiyor. Eskiden Pazar güzeldi ama gittikçe pazar bozuluyor” şeklinde konuştu.

HAVA ŞARTLARI PAZARI ETKİLİYOR
Furkan Sabır, “Bu hafta patates ve soğanda geçişler var. Taze mal sökülüyor devamlı olarak. Ödemiş malları vardı. Onlar bitti. Afyon malları başladı. Hava şartları pazarı etkiliyor. Tatil sebebi ile Pazar ağır geçebiliyor” diye anlattı.

İbrahim Akın Kazancı