Yetiştiricilere işletme başı 32 baş koyun ve 2 baş koç olmak üzere toplamda 2 bin 380 küçükbaş hayvan dağıtıldı.
Çanakkale’de son 3 yılda 411 işletme büyükbaş ve 170 işletme küçükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştirildi. Bitkisel üretim, arıcılık ve kanatlı gibi alanlarda da 155 işletmeye destek verildi. Toplamda 3 yılda 736 işletmeye 22 milyon 72 bin TL hibe desteği verildi.

Düzenlenen projeye Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, AK Parti Çanakkale İl Genel Meclisi Üyesi Şener Akçay, Teknik Personel ve yetiştiriciler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, “Genç çiftçi projeleri ile tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amaçlanmıştır. Genç Çiftçi Projesi kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş aralığında, tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 milyon TL'ye kadar hibe ödemesini kapsamaktadır. 2016 yılından bu yana devam eden Genç Çiftçi Projesi kapsamında bugün, 2018 yılında küçükbaş hayvan almaya hak kazanan yetiştiricilerimize hayvanlarının dağıtımlarını gerçekleştiriyoruz. Çanakkale genelinde 2018 yılında toplam 70 genç çiftçimiz küçükbaş hayvan desteği almaya hak kazanmış olup, yetiştiricilerimize işletme başı 32 baş koyun ve 2 baş koç olmak üzere toplamda 2 bin 380 adet küçükbaş hayvan dağıtılarak 2 milyon 100 bin TL'lik hibe sağlandı” dedi. Tören; küçükbaş hayvanların yetiştiricilere teslim edilmesi ve yetiştiricilikle ilgili kısa bir bilgilendirme yapılmasının ardından sona erdi.

Damla Şener Okdaş