Pazar esnafı ve vatandaşlar, pazar yerindeki sıcak ve bunaltıcı havadan şikayetçi olduklarını ve bu konuda çözüm üretilmesini beklediklerini  dile getirdiler.  
Tezgahtar  Ergin Zeybek konu hakkında “  İnsanlar sıcaktan kaçıyorlar. Serin olan yerlere talep oluyor. İnsanlar sıcaktan dolayı pazarı tercih etmiyorlar. Akşamüstü insanlar hızlıca sebze meyve alışverişini tamamlayıp kaçıyor.  Tuhafiye bölümünde satışlar sıfır. İnsanlar dükkanları tercih ediyor” dedi.
Meyve ve sebze fiyatlarının düşmesi ile meyve ve sebze satışlarından memnun olan esnaf maliyetlerinin çok yüksek olmasından yakındı.
Pazarcı Yalçın Çağlar “ Şuan da bir dönüm domatesin maliyeti  7 bin TL 10 ton ürün alsan ki bunların kötüleri ayıklandığında 7 ton kadar kalıyor. Biz bu ürünü 1.25 TL den sattığımızda her hangi bir kazancımız kalmıyor. Yaktığımız mazot işimizi kurtarmıyor. Yevmiyeler  80-90 TL , satışlar çok olsa da maliyetlerimiz yüksek olmasından dolayı bir şey kazanamıyoruz.” şeklinde konuştu.  
18 senedir Pazarcılık yapan  Ahmet Türkmen, “Geçen seneye oranla meyve fiyatları normal. Sadece bir tık daha yüksek, çünkü girdiler yüksek. İnsanların alım gücü maalesef zayıf. Meyvenin veya sebzenin fiyatının düşmesini istemek iyi bir şey değil çünkü üreticinin girdisi çok yüksek. İnsanların alım gücünü yükseltmek lazım. Piyasayı düşürmek ile olmuyor. Piyasayı düşürmek için bana göre kullanılan bütün ilaçların, tohumların yerli olması lazım” dedi.,

 Pazarda gözlemlenen fiyatlar  şu şekilde;  Domates  1-2 TL ,Karpuz  1.5-2 TL , Kavun 3-4 TL, Kabak 1.5-2 TL ,Marul 2-3 TL, Üzüm 5-7 TL , Kiraz 5-6 TL , Havuç 2-5 TL , Patlıcan 2-3 TL , Soğan 3-4 TL , Patates 3-5 TL, Şeftali 3-5 TL, Taze Soğan 3-4 TL, Roka 2-3 TL , Maydanoz  1.5-2 TL, Biber 6-14 TL, Nektarin 3-4 TL, Muz 12-14 TL ,Börülce 8-10 Tl,Salatalık 2.5-3 TL,Nektarin 4-5 TL, Kayısı 3-4 TL Son olarak  bamya ise 10-15 TL civarında ki fiyatıyla alıcı buluyor.

Arzu Baladur