İYİ Parti Çanakkale İl Başkanlığı’nda yapılan ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz katıldı. 
Türkiye’de gerçekten demokrasiyi isteyen herkes eli
nden gelen bütün çabayı gösterdiğini söyleyen CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Biz CHP olarak, 23 Haziran İstanbul’da ki tekrarlanan yerel seçimler sonrası İYİ Parti’yi ziyaret edelim dedik. Çünkü bildiğiniz gibi 31 Mart Yerel Seçimlerde ittifakı olarak biz Türkiye için demokrasi için hak ve adalet için bir ortak hareket ettik. Son derecede başarılı olduk. İstanbul, İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin birçok önemli kentlerinde vatandaşlarımız millet ittifakı adaylarına önümüzde ki beş yıl görev yapsınlar diye oy verdiler. Ancak bildiğiniz gibi İstanbul seçimleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’ın haksız, hukuksuz, hiçbir şekilde tekrar edilmesine karar verildi. Karar verilmesine rağmen başta biz ve İYİ Parti ve yurt sever milliyetçi insanlar olarak seçime çok iyi hazırlandı. İstanbul seçimleri Türkiye geneli seçimleri gibi geçti. Türkiye’de gerçekten demokrasiyi isteyen herkes elinden gelen bütün çabayı gösterdi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz ve İYİ Parti Çanakkale İl Başkanına ve yönetimine teşekkür ediyorum. Seçimin daha açık farkla kazanılması için o çabayı gösterdiler. Ülkemizde ki hak, hukuk ve adalet arayışımızı sürdüreceğiz. Bundan sonra ki süreçte de beraber çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. 

MİLLET İTTİFAKI OLARAK, CUMHUR İTTİFAKINI TEST ETMİŞ BULUNUYORUZ

Bundan sonra olacak seçimlerde birlik ve beraberliği göstereceklerini söyleyen İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, “ İstanbul’da yapılan seçimlerden dolayı demokrasi adına Türk Milletine teşekkür ediyoruz. Adet ve hukuku yok sayanlar ben yaptım diyenlere karşı milletimizin vermiş olduğu demokrasi seçimini millet ittifakı olarak kazanmış oluyoruz. İYİ Parti olarak Genel Başkanımız Meral Akşener’in ve milletvekillerimiz bütün İstanbul içinde tek tek kapı kapı dolaşarak, çalıştılar. Millet ittifakı olarak, Cumhur ittifakını test etmiş bulunuyoruz. Hak ve hukukun yerine geldiğine inanıyoruz. Bundan sonra olacak seçimlerde birlik ve beraberliğimizi göstermiş olacağız” şeklinde konuştu. 

TOPLANTILAR TERTİP ETTİK

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, “İstanbul seçiminde Ekrem İmamoğlu İstanbul Belediye Başkanı yapmak değil, aynı zamanda bu yanlı sistemi dur demek adına da siyasi partiler emek harcadı. Bu noktada bu işin çözüleceğini gören herkes, tatillerini bırakarak kendinden fedakarlık yaparak İstanbul’a geldi ve seçimlerde hem oyunu kullandı hem de çalıştı. Biz de İYİ Partisi olarak 39 ilçede Genel Başkanımız Meral Akşener’in katılımı ile toplantılar tertip ettik. 80 genel idare kurulu üyesi arkadaşlarımızla ve 39 milletvekilimiz ile sahadaydık. Buradaki amaç sadece Ekrem İmamoğlu’nu kazandırmak değil aynı zamanda Türk demokrasisine nefes aldırmaktı. Adaletin tesisine tekrar yardımcı olabilmek ve milletin önünü açabilmek. Türk milliyetçiliğinin, Türk insanın inandığı, güvendiği bir Türkiye’yi tesis etmek adınaydı bu seçim. Beka beka deyip bas bas bağıranlara bir de baktık ki terörist başı Abdullah Öcalan’ın mektubunun güzellemesini yapıyor. Bir de baktık ki devlet televizyonu TRT’de kırmızı bültenle aranan bir teröristi televizyonlara çıkarıyorlar. Yani onlar için her şey kazanmak adına mubah sayılıyor. Bunların hepsini millete iyi anlattığımızı düşünüyorum. Bu vesile ile iyi bir mücadele verildi” dedi.

Damla Şener Okdaş