Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin önemli geçim kaynaklarından biri olan balıkçılık sektörü , boğaza kıyısı olan Çanakkale’de de önemli geçim kaynaklarından. Sağlıklı besinlerden olan balık, Çanakkale halkı tarafından da sıklıkla tercih edilen besinlerden birisi olarak önemli yer tutmakta.
 Balık halinde ki  kapalı olan tezgahlar  ve müşterilerin azlığı  dikkat çekti. Balıkçılar müşteriler için her zaman çeşidin olduğunu fakat çoğunun kültür balığı yada depo balığı olduğunu belirtti. Balıkçılar şuan için  Sardalya balığı  dönemi olduğunu, müşterilerin tercihinin de sıklıkla bu yönde olduğunu söyledi. Sardalya dönemi olmasına rağmen geçtiğimiz hafta 15 TL olan sardalya fiyatları bu hafta 35 TL’ye kadar yükseldi. Ayrıca balıkçılar avlanma yasağı sebebiyle büyük teknelerin ava çıkamaması, sıcak hava ve rüzgarların etkisinin de fiyatlara yansıdığını söylediler. Müşteriler fiyatların pahalı olduğunu belirterek yaz aylarında  balık fiyatlarının artması sebebiyle çok tercih edemediklerini belirttiler.
Balık halindeki fiyatlar ise  şu şekilde ; Kolyoz  20-25 TL  , İstavrit 35-40 TL , Uskumru 70-80 TL , Çupra 35-45 TL , Levrek 35-45 TL  son olarak  Sardalya ise 30-35 TL arası fiyatlardan alıcı buluyor.

Bünyamin Nami Tonka