Can Çelebi Hentbol Akademi sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı’yı ziyaret etti.
Can Çelebi Hentbol Akademi  tarafından Türkiye’de ilk kez Çanakkale’de düzenleyecekleri 1-7 Temmuz tarihleri arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesinde yapılacak olan Uluslararası Hentbol Etkinlikleri hakkında bilgi veren Can Çelebi 5 ülke,10 il, 60 sporcu,15 profesyonel ile Çanakkale’de olacak.
Cemiyete yapılan ziyaret kapsamında İlk defa Çanakkale’de yapılacak olan Can Çelebi Hentbol Kampı hakkında bilgi veren Hentbol Akademi Kurucusu Can Çelebi, “İmkanı olan ama imkanı olmayan sporculara en iyi eğitimi alması gerektiği için bizim amacımız Türkiye’nin başarılı ve yetenekli milli takım antrenörlerini bir araya getirip onlarla çocuklarımızı buluşturmak istedik. Bunu nasıl yapıyoruz. Firmalara ya da dostlarımıza bu çocuklara sponsor olmalarını vesile ederek, böyle bir kamp düzenledik. İlk kampımızda 50 kişilik sporcu sayısı hedefine ulaştık. Bunların yaklaşık 20 tanesi de sponsorlu olarak gelen çocuklardır. Türkiye’nin 14 farklı şehrinden gelen, 2 tane de Avrupa ülkesinden gelen sporcularımız var. Bir hafta boyunca sadece hentbol antrenörleri değil, atletizm antrenörü, psikolog onları destekleyen firmalarla sosyal sorumluluk projesi Türkiye’de ilk defa yapılıyor. Çanakkale’de yapılmasından bir nedeni de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Araştırma görevliliği kadrosu kazandım. Çanakkale bana bir şey verdi bende bunu ödeye bilmek için buraya bir projeyle bu şehre katkı sağlamak istedim” dedi.
Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı’da yapılan ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getirerek, yapılacak projenin Çanakkale’de olmasının sevindirici olduğunu ifade etti.
Arzu Baladur