Serbest dalış dünya rekortmeni Derya Can, geçtiğimiz Kasım ayında Burdur Yeşilova'daki Salda Gölü'nde 2 dakika 5 saniyede 68 metreye dalarak, kadınlar tatlı su serbest dalış dünya rekorunu kırdı. Şimdi ise dünya rekortmeni Derya Can, Salda gölündeki tatlı su dünya erkekler rekoru olan 75 metrelik rekor için dalacak. Rekor başvurusu geçtiğimiz günlerde onaylanan Can, sponsor bulmakta zorluk çekiyordu. Çanakkaleli milli sporcuya, Kepez Belediyesi bu rekor denemesinde masraflarının bir kısmını karşılamak için sponsor oldu.
SPORA VERİLEN DEĞER VE GELECEK İÇİNDE BÜYÜK BİR UMUT
Kepez Belediyesi’nin vermiş olduğu maddi desteği sosyal medya hesabından duyuran Derya Can, “Bugün ben ve ekibimi sevindiren harika bir gelişme oldu. Biliyorsunuz; 27 Temmuz 2019’da Salda Gölünde bir dünya rekoru denememiz olacak ve bu rekor için maddi sponsor sıkıntısı yaşamaktaydık. Yaşadığım yer olan Çanakkale’nin Kepez beldesi Belediye Başkanı Birol Arslan,  dünya rekoru denememiz için bize maddi olarak rekor başvurumuzun bir kısmına destek olma sözü verdi. Yaşadığım yerden memleketimden böyle destek almak ben ve ekibim için umut olmaktan öte spora verilen değer ve gelecek içinde büyük bir umut.” Şeklinde konuştu.
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ise, “O Çanakkaleli bir sporcu. Çanakkale’nin, Kepez’in gururu bir sporcuya, Kepez Belediyesi olarak küçük bir destekte bulunduk. Büyük bir memnuniyetle katkıda bulunduk. Kendisine başarılar diliyorum. İnşallah iyi bir derece yaparak bu yarışmadan da başarıyla çıkacak. “ dedi.
Muzaffer Cirtel