Düzenlenen sergi 28 Haziran- 28 Ağustos tarihleri arasında sanatseverleri ağırlayacak.  Sergide seramiğin kırılgan ve belli kalıplardan oluşan temel düşüncesinden uzak farklı bir anlamla dile getirildi.
Sergi hakkında konuşan Prof. Dr.  Mehmet Tüzüm Kızılcan, “Bu sergi benim respektif sergim değişik dönemde ki sergilerimin özeti gibi bir sergidir. Değişik tekniklerin denendiği, altı tane sergiden ürünler var. Son 12 yıllık çalışmalarımın örnekleri var. Seramikle yaptığım deneysel çalışmaların Çanakkaleli sanatseverler ile pay etmek istedim. Ben çamurla oynuyorum. Her türlü tekniği malzemeyi denemekten çok mutlu oluyorum. Toprakla oynamaktan mutlu oluyorum. Bazı zamanlar emeğinin karşılığını alabiliyorsun, bazı zamanlar emeğinin karşılığını alamıyorsun. Ama her seferinde bir kazancımız var. Her yaptığımız işten bir şeyler öğreniyoruz. 78 yaşındayım bir şeyler ürettiğim için çok mutluyum” dedi.
Belediye Başkan Vekili Kanber Koç, “Burada seramiğin farklı bir şekilde işlendiğini, insanların seramiği yüzyıldır kullandığını hocamızın da geçmişten günümüze gelen motifleri bozmadan güzel bir sergi oluşturmuş. Hocamıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Damla Şener Okdaş