Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Arzu Bayındır tarafından hazırlanan ve proje yürütücülüğünü yaptığı ‘Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk Yaz Bilim Kampı – 2019 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Projesi’ 1’nci dönemi töreni düzenlendi. Bilim kampına Darüşşafaka Eğitim Kurumu ve Çanakkale il ve ilçeleri katılımcı öğrenci grubu katıldı.
10’ncu kez TÜBİTAK tarafından desteklenen Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk Yaz Bilim Kampı 2019 1’nci dönem sertifika törenine Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.öğr. Üyesi Adil Çoruk, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Arzu Bayındır, veliler ve öğrenciler katıldı.
Düzenlenen sertifika töreninde katılan öğrencilere katılım sertifikası taktim edildi. Sertifika törenin de bir konuşma yapan proje yöneticisi Öğr.Gör.Arzu Bayındır, “Bir nebze olsun bilim yatkınlığı kazanabilirlerse, bizim için çok önemlidir. Çünkü aklını kiraya vermez. Başkalarının sözleri ile hareket etmez. Yanlış yollara sapmaz. Akıl en ideal yoldur. Akıl en güzel yoldur. Yavaş ilerler ama hedefine ulaşır. Doğru, dürüst, adaletli bireyler olmaları tüm temennimizdir. Biz bu hafta tanışma ve drama etkinliği yapıldı. Böcekler ve kelebeklerin rüyası diyerek Prof.Dr.Hanife Genç hocamızla birlikte Ziraat Fakültesinde birlikte oldular. Kelebek yakaladılar. Uzaya yolculuk yaparak Prof.Dr. Faik Soylu ve Prof.Dr. Osman Demircan’la birlikteydiler. Teleskopla gözlem yaptılar. Troya müzesi ve Troya kazı anını ziyaret ettik. Troya savaşını izlediler. Müziğin ritmini yakaladılar. Su altı canlılarını tanıdılar” diye konuştu.
HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİMİZİ BİLMENİZİ İSTERİM
Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, “Aklını kullanan, bilimi rehber edinen çağdaş yaşamı yetiştirmek üzere önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Buna katkı sunan başta düzenlenen Arzu Bayındır’a ve hocalarımıza, grup liderlerimize çok teşekkürlerimizi sunuyorum. Çanakkale Belediyesi olarak bu tür etkinliklere kendi olanaklarımızın ölçüsünde her türlü desteği vereceğimizi bilmenizi isterim” dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler ve öğretmenler birlikte pasta kesti.
Arzu Baladur