Yaptığı değerlendirmede 16 milyon İstanbullu vatandaşların sandığa giderek 800 bin oy farkıyla tekrar Ekrem İmamoğlu’nu seçmesiyle halkın iradesinin iktidara ve yargıya cevap olduğunu dile getirdi.
Gezi eylemleri hakkında da konuşan CHP Çanakkale İl Başkanı Güneşhan, “Son derece masumane başlayan başta on kişi, yirmi kişi, sonra bin ve on binlerin bulduğu bu eylem hiçbir siyasi olaya karışmamış, tamamen çevresini düşünen, ağacı ve ormanı korumak amacıyla başlayan bu eylem maalesef, devlet eylemi bastırmak için o dönemin valisi şimdi feto tutuklusu tarafından güvenlik güçlerine verilen emirle  eylemi yapan insanlar büyük bir saldırıya maruz kalmıştır” diye konuştu.
Yapılan seçim hakkında değerlendirmelerine devam eden CHP Çanakkale İl Başkanı Güneş “İstanbul’da tekrarlanan yerel seçimi hep beraber yaşadık. 31 Marta Martın sonu bahar dedik. Tüm Türkiye’ye bahar geldi. İstanbul’a da bahar geldi. Ama İstanbul’a bahar gelinmesini bir türlü işlerine sindiremediler. 6 Mayıs Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla İstanbul seçimlerini iptal ettiler. Yeniden yapılmasına karar verdiler. Oysa 31 Mart seçimlerinde ki İstanbul halkı 16 milyon iradesini ortaya koyup, Ekrem İmamoğlu’nu belediye başkanı olarak seçmişlerdi. Yani önümüzde ki 5 yıllığına kendilerinin temsilcisi olarak İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı olarak görmek istemişlerdi. Ama bunu bir türlü içlerine sindiremeyen iktidar, yargıyı da baskı altına alarak, seçimleri yeniden yaptılar. Bu seçimler sadece İstanbul için değil, sadece Ekrem İmamoğlu için değil, Türkiye içinde dünya içinde gerçekten çok önemli seçimlerdi. Bu seçimlerde İstanbullu kardeşlerimizin vereceği kararla Türkiye yol ayrımında bir şeye karar verecekti. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir şekilde devam edecekti ya da tipik bir İslam devleti orta doğu ülkesi olama konusunda ilerleyecekti. Bunun içinde önemli bir karar verecekti. İstanbullu seçmenlerimizde bu haksızlığı kendi iradelerinin yok sayılması Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının alınması cevabını en güzel şekilde Pazar günü yapılan seçimle verdi. Bu seçimlerde 800 binin üzerinde oy farkıyla Erem İmamoğlu’nu tekrar büyük şehir belediye başkanlığına seçerek gerekli dersleri hem yargıya hem iktidara açık ve net bir şekilde vermiştir. Yapılan seçimde hiçbir hile olmamıştır. Bunun sonucunda da 23 Haziran’da İstanbullu seçmenler bunun cevabını en güzel şekilde kendilerine verdiler. Bu yapılan seçimler adil bir seçim süreci yaşanmadı. Devletin tüm olanakları sadece bir aday için kullanıldı. Basının yüzde 90’ı Binalı Yıldırımın haberi yapıldı. Bu seçimlerin sonucunda 800 bin oy farkıyla Ekrem İmamoğlu seçimi kazanmıştır. Aynı zamanda Türkiye kazanmıştır. Türkiye’de demokrasi kazanmıştır. Türkiye asla din devleti olmayacaktır” dedi.
GEZİ EYLEMLERİ TÜRK SİYASİ TARİHİNİN EN ÖNEMLİ ÖRNEĞİYDİ
Gezi olaylarına değinen CHP Çanakkale İl Başkanı Güneşhan, “28 Mayıs 2013 İstanbul’da bir gurup genç İstanbul’da beton içerisinde boğulurken ağacı, çevreyi korumak amacıyla bir eyleme başladılar. Bu eylem gezi parkı eylemleriydi. Son derece masumane başlayan başta on kişi, yirmi kişi, sonra bin ve on binlerin bulduğu bu eylem hiçbir siyasi olaya karışmamış, tamamen çevresini düşünen, ağacı ve ormanı korumak amacıyla başlayan bu eylem maalesef, devlet bu eylemi bastırmak için o dönemin valisi şimdi feto tutuklusu tarafından güvenlik güçlerine verilen emirle o eylemi yapan insanlar büyük bir saldırıya maruz kalmıştır. Bir an önce bu davanın bitmesini temenni ediyoruz. Bu saldırıların sonucunda hepimizin bildiği gibi bazı eylem yapan gençlerimizde canlarıyla ödemişlerdir. Dün gezi davası başladı. Bizde bu davaya katıldık. Bu davada bildiğiniz gibi iki tane önemli kişi tutukluydu. 14 kişi de tutuksuz yargılanıyordu. Osman Kavala ve Yiğit Aksakoğlu, bu iki tutuklu kişi ve diğer yargılanan kişilerin hiçbir eyleme katılmadıklarını hepimiz biliyoruz. Verilen ara kararda da Yiğit Aksakoğlu, tutuksuz yargılanmak üzere yargılanmasına devam edilecekti. Osman Kavala ise tutuklu olarak yargılanmasına devam edilmişti. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Osman Kavala ve Yiğit Aksakoğlu, diğer yargılanan 14 kişi hiçbir suçu ve günahı yoktu. Gezi eylemleri Türk siyasi tarihinin en önemli sivil demokrasi tarihiydi. Bir an önce bu davanın bitmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.
Bünyamin Nami Tonka