Devletten kiralanan sahil kesimlerde kurulan yerlerde 600 TL’ye loca kiralanıyor, 50 TL’ye hamburgerler satılıyor.  Vatandaşlar, “Burası Bodrum, Çeşme değil” diyerek fiyatlara tepki gösteriyor.  Öte yandan bazı plajlarda halka yer bırakılmaması ise tepki topluyor
 
Çanakkale son zamanlarda deniz turizminde de önemli bir yere geldi. İstanbul’a yakın olması ve fiyatların daha uygun olması nedeniyle hem Çanakkaleliler hem de İstanbul ve çevre illerden çok sayıda kişi buraya akın ediyor. Havaların iyice ısınması ile plajlar adeta dolmuş durumda. Turistlerin en çok rağbet gösterdiği yerlerin başında kuşkusuz Bozcaada geliyor. Bozcaada’yı Assos ve Gökçeada takip ediyor.
Daha önce bu bölgelerdeki plajlarda şezlong, şemsiye ve yiyecek içecek uygundu. Buralara rağbet artınca işletmeler de fiyat artışına girdi. Fiyatlarla ilgili sıkıntılar geçen yıl Bozcaada’da başlamıştı. Bu yıl ise Assos ve Gökçeada da eklendi. Az da olsa Güzelyalı’da da şikayetlerin geldiği yerlerden biri
 
UCUZA KİRALAYIP VATANDAŞLARI KAZIKLIYORLAR
Şikayetlerin geldiği yerlerin büyük kısmı ise devletten ucuz fiyata kiralanan plajlardan geliyor. Assos’taki Kadırga Koyu ve Sivrice Koyu neredeyse adım başı kiralanan plajlar yer alıyor. Plajların tamamına yakını şemsiye ve şezlonglarla donatılmış. Sahil kesimi ise çevrilerek çadır alanları oluşturulmuş.  Hem çadır alanında hem de sahildeki şemsiye ve şezlonglar yüksek fiyata kiralanıyor.  Şimdi buralarda loca tabir edilen bölümler de oluşturulmuş. Daha çok Akdeniz sahillerinde görülen localar burada fahiş fiyata veriliyor. Bazı locaların 600 TL civarında kiralandığı belirtiliyor. Buralarda servis edilen yiyecek içecekler de çok pahalı. Başka yerden yiyecek içecek getirilmesinin yasak olduğu bu alanlarda bir hamburgerin bile 50 TL’ye satıldığını belirtiliyor.

FİYAT SORMADAN SİPARİŞ VERMEYİN
Burada canı yanan vatandaşlar, fiyatı sormadan pazarlık yapmadan sipariş verilmemesini tavsiye ediyor. Bozcaada’da ise yüksek fiyat daha çok ilçe merkezinde rastlanıyor. Son zamanlarda Bozcaada esnafından şikayetçi olan turistler, bu şikayetlerini sezon başlar başlamaz başlaması ise dikkat çekiyor. Bozcaada’da bir kişilik kahvaltı bile 70 TL civarında veriliyor.  Turistler, “deniz temiz, yiyecekler kalitesiz, fiyatlar yüksek” diyerek sosyal medyada tepkilerini dile getiriyor.
 
ÇADIR KAMPLAR OTEL ODALARI İLE YARIŞIYOR
Öte yandan, az bir parayla kiralananlar alanlar çevrilerek çadır kamp alanları oluşturulmuş. Bu alanlarda işletmeciler daha çok kendileri çadır kurarak müşterilerini ağırlıyor. Kendi çadırını götürseniz bile 10-20 TL daha az ödüyorsunuz. Çadır kamplarda kişi başı 100 ile 200 TL civarında güne ve zamana göre para alınıyor. Bu durumu soygun olarak nitelendiren vatandaşlar, yetkililerin keyfi fiyat uygulamalarına el atmasını istiyor.

Muzaffer Cirtel