Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ın eski yönetiminin borcunu pankarta yazıp belediye binasına asmasıyla gündeme gelen Kepez Belediyesi’nde yeni bir olay daha ortaya çıktı. Başkan Arslan, eski belediye başkanı Ömer Faruk Mutan’ı kastederek eski yönetimin bazı personelin maaşını hukuk dışına çıkarak sözle attırdığını söyledi. Arslan, ayrıca seçim sürecinde çok sayıda personelin işe alındığını açıkladı. ,
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İstanbul’da yapılan çalışmalar hakkında basın açıklaması düzenlendi. İl Binasında düzenlenen toplantıya, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ve Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan’ın katıldı.
Basın açıklamasını gerçekleştiren CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının alınmasıyla ilgili konuşarak, “31 Martta yapılan yerel seçimlerde 16 milyon İstanbullu seçmenimizin teveccühü ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası haksızı bir şekilde ve hiçbir hukuki dayanağı olmadan ahlaksızca elinden alınmıştır. Özellikle de Ramazan ayının 1 inci günü olan 6 Mayıs 2019 günü kul hakkı yenilmiştir. 16 milyon İstanbullu hemşerilerimizin tercihine büyük bir saygısızlık yapılmış olup. Saray, YSK eliyle sivil bir darbe gerçekleştirmiştir. 16 milyon İstanbullunun iradesine ipotek konulmuştur iradesi gasp edilmiştir. Bugün İstanbul ve ülkemizin çözmek zorunda olduğu birçok sorun vardır. Bunların çözümü için hep birlikte çaba harcamamız gerekirken biz seçim yapıyoruz ,seçime gidiyoruz. Tüm İstanbul ve Türkiye şunu açıkça çok iyi biliyor ki bu seçim haksız ve hukuksuz bir seçimdir. Bir hakkın gaspıdır. Biz de Çanakkale İl Örgütü olarak başta Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekilimiz olmak üzere 11 Belediye Başkanımız ile birlikte Sayın Ekrem İmamoğlu’na destek olmak için İstanbul da 4 günlük bir çalışma ile seçim kampanyasına destek olduk. Başta Çanakkaleli hemşerilerimiz olmak üzere İstanbullu seçmenlerle bir araya geldik, bir dizi ziyaretler ve toplantılar düzenledik.” İfadelerini kullandı.
ORADA TEMEL OLAN BANDIRMA GEMİSİ
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,yapılan basın açıklamasının ardından Çanakkale Belediyesi tarafındanUlu Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı dolayısıyla bastırdığı pulda Atatürk olmamasını eleştirenlere cevap verdi. Gökhan, “Tepki çekecek bir şey yok. 19 Mayıs gemiyle özdeş. O zaten PTT’nin pulu onun dizaynını biz yapmadık. O PTT’nin bir standardı. Fonda bir Atatürk silueti olabilirdi. Bire bir Atatürk olmaz orada. Çünkü orada temel olan Bandırma gemisi. Zaten o Atatürk’ü algılatıyor. Flu bir şekilde bir Atatürk silueti fonda  olabilirdi. Bunun olmamış olması 100’üncü yılı, Bandırma vapurunu etkilemiyor. Bizim Atatürk ile bir sorunumuz olmadığını herkes biliyor.” dedi.
MOBBİNG NE ZAMAN UYGULANDI HERKES ÇOK İYİ BİLİYOR
Kepez Belediyesi’nde çalışanlara mobbing yapıldığı iddiaları ile ilgili konuşan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, mobbinguygulamalarının  kesinlikle yalan olduğunu söyleyerek,“Benim tarafımdan  bir personele mobbing uygulanmış mı? Şuanda 236 tane personelimiz var. 236 personelden yeri değiştirilen, mobbing uygulanan 5 kişi bile yok. Siz demokratik platformuda hazır edeceğim. Tüm personelle görüşmeyle ilgili izin veriyorum. Buyurun gidin görüşün. 236 kişiyle tek tek görüşebilirsiniz.Eğer yüzde 98 oranında memnuniyet çıkmazsa o zaman ben bu konuları sizinle tartışmaya hazırım. Mobbing ne zaman uygulandı herkes çok iyi biliyor.” İfadelerini kullandı.
ASGARİ ÜCRETLE SÖZLEŞME İMZALANMIŞ
 
Maaşların eksik yatırıldığı iddialarına cevap veren Birol Arslan, sözleşmelerde yatırılacak olan maaşların asgari ücret olduğunu söyleyerek, sözlü olarak maaşların diğer personelle aynı yatırılması için talimat verildiğini dile getirdi. Arslan, “Seçim öncesinde 17 personel istihdam edilmiş. Aralık ayından itibaren, Aralık, Ocak,  Mart’ın 28’nde bile personel istihdam edilmiş. Nasıl? İŞKUR üzerinden asgari ücretle sözleşme imzalanmış, İŞKUR üzerinden alınmış bu personeller. Maalesef hiçbir yazılı metine geçmeden şifahen mali hizmetlere talimat verilmiş; insan kaynaklarına diğer sözleşmeli işçiler seviyesinde maaşları ödenmesi konusunda. Şifahen verilmiş. Yazılı olarak böyle bir şey yok. Kendi personelimiz, insan kaynakları ve mali hizmetler bu konuda hata yapıldığını, İŞKUR’daki sözleşmelerinin, kurumumuzla yapılan sözleşmelerinin akitlerinde asgari ücretle ilan edildiğini, asgari ücretle sözleşme imzalandı ama maaş taahhütlerinin diğer personellerle eşit yapıldığını, bununla ilgili bizim hata yaptığımızı bildirdiler. Çanakkale Belediyesi’nde bu konuda görüş aldık , aynı zamanda Ankara’dan görüş aldık, danışmanlık şirketlerinden görüş aldık. Hepsinde ortak hata yaptığımızın, bunun mutlaka müfettiş tarafından 2-3 yıl sonra bu personellerimizden faizleriyle birlikte geri tahakkuk edileceği ve o personellerle 3 kez toplantı yaptım. Hepsine bunları anlatım. Şuanda yapılanların hukuksuz olduğunu ve aynı zamanda sendika temsilcilerindende bilgi aldık. Şu şekilde 6 aylık deneme süreleri Haziran ayı itibariyle bu süre doluyor. Geldikten sonra doğrudur maaşları Nisan ve Mayıs maaşları biz asgari ücretten yatırdık. Haziran ayı itibariyle 6 aylık deneme sürelerinin bitecek. Bu ay içerisinde biz kendileriyle sözleşme imzalayacağız. Şifahen verilen daha önceki sayın belediye başkanı tarafından hatalı verilen kararın düzeltilmesi konusunda o personellerin ve kurumumuzun hata yapmaması adına, biz bu ay yeni bir sözleşme imzalayacağız. Daha sonra onları diğer arkadaşlarla eşit seviyeye çıkaracağız.  Bu konuda personellerimi özelde şunu da söyledim; eğer ekonomik anlamda bu düşüştenkaynaklı  ailenizde yaşayabileceğiniz ekonomik kaynaklı sorunlar varsa hiç kimsenin bilgisi olmadan bana bire birde bu konuyu paylaşırsanız, bunları kendi cebimden paylaşmaya hazırım.  Sadece 2 personel var bu konuda sıkıntı yaratan. Onlarda sosyal medyadan daima yazıyorlar. Tabii ki yönlendiriliyorlar, yazıyorlar. Onların bu noktada sıkıntısı var. 15 personelin asla en küçücük bir sorunu yok. Aksine teşekkür ediyorlar. Çünkü yarın doğabilecek sorunu bugünden önlemiş olduk.” dedi.
 
Bünyamin Nami Tonka