Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından Bayramiç’te yapımı tamamlanan Yassıbağ Barajı, vatandaşlara zirai arazi sulamada büyük destek verecek. Bayramiç ilçesinde bulun Yassıbağ Barajı kil çekirdekli kaya dolgu tipinde ve gövde yüksekliği temelden 40 bin 80 metre olarak inşa edildi. Baraj rezervuarda depolanan 2,4 milyon metre küp su ile 5 bin 180 dekar zirai arazi sulanacak.
Bayramiç Yassıbağ Barajında depolanacak su ile 5 bin 180 dekar zirai arazinin modern kapalı sistem ile sulanması sağlanacak. Temelden 40,80 metre yüksekliğe sahip Çanakkale Bayramiç Yassıbağ Barajı ve sulamasının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacak. Projenin tamamlanması ile ülke ekonomisine 6 milyon 3 bin 620 TL katkı sağlanması hedefleniyor.
Ülkenin birçok yerinde baraj ve gölet inşaatlarının aralıksız sürdüğünü belirten Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, "Çanakkale’de de şantiyelerimiz büyük bir hızla çalışmalarına devam ediyor. Yüzde 94 fiziki gerçekleşme sağlanan Yassıbağ Barajı için 19 milyon TL tutarında harcama yapacağız. 5 bin 180 dekar zirai araziye su temin edecek olan tesis ile ülke ekonomisine yılda 6 milyon TL katkıda bulunacak.
Yöre halkı kuru tarımdan sulu tarıma geçecek. Çiftçilere için yıllık bir gelir artışı sağlanacak. Burada ki Ürün kalitesinde ki ve veriminde ki artıştan dolayı çiftçiye ve vatandaşa sağlayacağı gelir artışı sağlayacak.

Arzu Baladur