Çanakkaleli milli sporcu Derya Can, geçtiğimiz aylarda Salda Gölünde tatlı su dünya kadınlar serbest dalış rekorunu 68 metreye dalarak kırmıştı. Derya Can, yeni rekor denemesi için hazırlıklara başladı. Bu sefer erkekler rekoru 75 metrelik rekoru kırmaya çalışacak. Rekor denemesi için başvuruda bulunana Derya Can, yapılacak hazırlıkların ardından rekor denemsini 27 Temmuz günü  gerçekleşmesi bekleniyor.  
Konuyla ilgili açıklamada bulunana dünya rekortmeni Derya Can, “26-28 Temmuzda Salda gölünde kendime ait dünya rekorunu geliştireceğim. 24 Kasım 2018 de en son 68 metreye dalmıştım. Bu rekoru şimdi erkekler rekoru 75 metre, onun üstüne çıkartmayı hedefliyoruz. Rekor denemesi için resmi başvurumuzu yaptık. Temmuz ayında Salda gölünde önce 15 günlük bir antrenman kampı yapacağız 27 Temmuz günü rekor dalışı gerçekleşecek.” İfadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DÜNYA KADINLAR SERBEST DALIŞ REKORUNU KIRDI
Çanakkaleli milli sporcu Derya Can, Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Burdur’da bulunan Salda Gölü’nde tatlı su dünya kadınlar serbest dalış rekorunu kırmıştı.  Derya Can, 2 dakika 5 saniyede paletsiz sabit ağırlık kategorisinde tatlı suda dünya kadınlar serbest dalış rekorunu 68 metreye çıkardı. Derya Can'ın rekoru CMAS yönetim kurulu tarafından onaylandı.  
 
Nazif Cemhan Şen