2018-2019 eğitim öğretim döneminin sonun gelinmesiyle birlikte ÇOMÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yıl sonunda staj yapacak öğrencilere bilgilendirme yapılarak, dereceye giren öğrencilere ve İngiliz Kültür Equlalizer Metodu Eğitimi alan  öğrencilere sertifika verildi. Ayrıca gazetecilik bölümü öğrencilerine teşvik olması açısından bu alanda tecrübeli olan Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı ve Çanakkale Basın İlan Kurumu Müdürü Hasan Hüseyin Kemal gazetecilik anlamında tecrübelerini aktardı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birol Akgül,  “Çok heyecanlıyım. Bundan sonra her sene yapacağız. Daha önce yapmaya çalıştık. Geçen sene yapacağımız törenin bir kısmını bu sene yapıyoruz. Bölüm 1’incisi, 2’incisi, 3’üncüsüne sertifika vereceğiz. Yılın iletişimcisine sertifika vereceğiz. Bundan sonra aynı şekilde devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.
Ardından konuşan  İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, “Mezuniyet sonrası iş hayatına atılmada bu tür deneyimler önemli katılımlara sahiptir. Mezuniyete yaklaştıkça bunların farkındalığını daha çok hissedeceksiniz. İlimizin güzide girişimcilerinde aramızda olduğunu göz önüne alırsak, başta stajlarınız olmak üzere, mezuniyet sonrası iş hayatınıza atılımlarda bu deneyimler, bu güzide insanların yol göstermesi size çok şeyler katacak. Benim söyleyeceğim bu tür etkinlikleri değerlendirmeniz. Ne işime yarayacak düşüncesinden ziyade, ben bundan mutlaka bir şey çıkarmalıyım diye düşünerek, mutlaka ve mutlaka kıymetleri değerlendirin. İleriki yıllarda göreceksiniz ki bu tür tanışıklıklar, bu tür etkinlikler nelerin kapılarını açacağına kendiniz dair hayret edeceksiniz.” Dedi.
Yapılan bu konuşmaların ardından Gazetecilik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Engin Çağlak Staj Bilgilendirme Sunumu ve Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Arif Yıldırım Erasmus Öğrenci Değişim Programı sunumunu gerçekleştirdi.
DEVLET BİR ŞEKİLDE BURADAKİ YEREL GAZETELERİ DESTEKLEMİŞ OLUYOR
Kurum hakkında bilgilendirme yapan  Çanakkale Basın İlan Kurumu Müdürü Hasan Hüseyin Kemal , “Ben burada kısaca kurumumuzdan bilgi vermek istiyorum.  Basın İlan Kurumu 195 sayılı kanun ile kurulmuş bir kurum. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı. Bizim işleyişimiz şöyle; Kamu kurumlarından ihaleler, iş alımlar dediğimiz resmi ilanları yerel gazetelere sevk ediyoruz. Yerel gazetede yayınlandıktan sonra kurumlardan bu ücreti alıp gazetelere ödüyoruz. Burada mantık şöyle devlet bir şekilde buradaki yerel gazeteleri desteklemiş oluyor. Öbür taraftan da orada çalışan gazetecilerin sigortasının yatıp yatmadığı, maaşının ödenip ödenmediğini gibi konuları da denetlemiş oluyor. Şuanda kurum Türkiye genelinde 1090 gazeteye resmi ilanda aracılık yapıyor. 2002 yılında resmi ilanlar toplamı 53 milyon lira iken 2018’de bu aran 500 milyona kadar yükselmiş vaziyette. Bunun yanında kurum basın ahlak yasası dediğimiz  şikayetleri de kabul ediyor.  Kurum gazetecileri faizsiz bir kredi veriyor. 10 yıl çalışmış gazetecilere muhtaçlık yardımı veriyor. Aynı zamanda  Gazeteciler Cemiyeti’ne de senede bir kez destek veriyor.” şeklinde konuştu.
 
 
BU MESLEK DÜNYANIN EN GÜZEL MESLEĞİ
Ardı ndan Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı, gazetecilik bölümü öğrencileriyle tecrübelerini paylaştı.  Akıncı, “Ben 34 yıldır gazeteciyim. Muhabir olarak zorla gazeteye başvurarak, işe başladım sizin gibi değil. Hep içimizde gazetecilerin yetişebileceği bir fakülte olmasıydı.Ben işsizlikten Gazeteciliğe başladım. Bununla ilgili kitabımda var. O dönemlerde 2  tane değil 1 tane gazete vardı Çanakkale’de. Oralarda kendimizi gösterebilmek adını ilçe muhabiri olalım, belde muhabiri olalım diye o aşkla bu işe zorla başladım. Maaş almadım. Sigortam yatmadı. Ama kendimi kanıtlayarak, şimdi 8 gazetem, 2 radyom ve televizyonum var. Bu çok farklı bir olay. İnsan istediği zaman bazı şeyleri başarabilir. Siz gazetecisiniz. Oturuşunuzdan dahil haber yapabilme özelliğine sahip olmanız lazım. Çünkü siz yeri geldiğinde Cumhurbaşkanı oluyorsunuz o haberi yazarken, yeri geldi başbakan oluyorsunuz, yeri geldi belediye başkanı oluyorsunuz. Çünkü siz yazdığınız haberlerle onu harekete geçiriyorsunuz. Bunun zevki özelliği çok farklıdır. Bunun hazzını haberler yaptıkça, o eksiklikler yerine getirilince daha çok  o hazzı duyacaksınız. Bu meslek dünyanın en güzel mesleği. Cumhurbaşkanının o eksiğini siz ortaya koyduğunda düşünün Cumhurbaşkanı dahi onu düşünememiş oluyor.  Bu konuda kendinizi sevin, mesleğinizi sevin. Her ürettiğiniz haberle topluma faydalı olun.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından gazetecilik bölümünde dereceye giren öğrencilere ve İngiliz Kültür Equlalizer Metodu Eğitimi alan öğrencilere sertifika verildi.

Bünyamin Nami Tonka