2 genç girişimci tarafından Barbaros Mahallesi’nde faaliyet göstermeye başlayan ve organik Pazar konsepti ile Çanakkale’ye yeni bir soluk getirecek olan ‘Organik Pazarı’ yenilikçi bakış açısıyla dikkat çekiyor. Mağazada satılan organik ürünlerin birçoğu direkt olarak yerinden ve en kaliteli yapan yerlerden alınıyor. Ev yapımı birçok ürünün bulunduğu mağazada ucuzluk ve kalite ön planda tutuluyor. Ayrıca ileriki dönemlerde mağazada satılan birçok ürünü aynı tazelik ve kaliteyle internet üzerinde alma imkanı da sağlıyor. Organik ürünlerin yanında müşterilerin taleplerini karşılamak açısından organik olmayan ürünlere mağazada yer veriliyor.
BİZ ÇÜNKÜ YÖRE BAKIMINDAN ZENGİN BİR YÖREDEYİZ
Açılan bu yeni konsept ile Çanakkale’yi organik pazarla tanıştıran Turan Akbulut, organik değince akıllara pahalılık geldiğini söyleyerek, kendi mağazalarında böyle bir şeyin olmadığını dile getirdi. Akbulut, “Daha öncesinde çeşitli firmalarda mağaza işletmeciliği yaptım. 2 arkadaş uzun süredir birlikte aynı şirkette çalıştığımız arkadaşımızla bir iş yapalım diyorduk. Hayalimizde olan bir iş yapmak işi yapmayı tercih ettik. Zaten böyle organik ürünlerle oldukça alakalıyız. Kendimizde elimizden geldiğince sağlıklı ürünler tüketmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bunu da biz nasıl halka ulaştırabiliriz… Organik değince şöyle bir algı oluşuyor. Organik değince pahalılık vurgulanıyor. Böyle bir şey kesinlikle yok. Biz çünkü yöre bakımından zengin bir yöredeyiz. Verimli topraklara sahibiz. Aynı zamanda tabiî ki yöresel dışarıdan örneğin;  Kars kaşarı gibi şarküteri anlamında da olmayan neyi getirebiliriz vurgusuyla Çanakkale’ye bunları da getirdik. Bunları da tabii ki kaliteliyi hesaplı fiyatlara veriyoruz. Ama bizim konsept itibari ile doğallık ön planda, sağlıklı yaşam ön planda. Bunun için Çanakkale halkına böyle bir hizmet vermeyi düşündük.” dedi.
İLERİKİ DÖNEMLERDE EVLERE SERVİSLERİMİZ OLACAK
İleriki dönemlerde online satış yapacaklarını söyleyen  Akbulut, “İleriki dönemlerde evlere servislerimiz olacak, internet satışlarımız olacak. Bizim amacımız şu; Keyif alarak sevdiğimiz işi yapabilmek. Türkiye’de sevdiği işi yapan kitle çok az. Bizde sevdiğimiz, özendiğimiz, hayalimiz olan işe başladık. Siz pazarda  ördüğünüz her şeyi dükkanımızda bulabilirsiziniz. Mağazamız geç saatlere kadar, şuanda ramazan ayı olduğu için sahur vaktine kadar elimizde geldiğince açık durmaya çalışıyoruz. İnternet satışlarımız başladığı zaman online satışımız 7/24, mağaza satışımız ise akşam yazın 11.00-12.00 arasında devam edecek. Online satışımız şöyle olacak. Bizim istediğimiz şu; ne kadar çok kitleye ulaşabilirsek, hem markamızı hem kendi adımızı tanıtabilmek. Bu online satış da mağazamızda olan ürünleri, taze ürünleri paketleyerek günlük kargolarla müşterilerimizi ulaştıracağız. Bunda amacımız şu; mağazamıza gelen misafirlerimiz nasıl bir fiyata alıyorsa, uygun fiyata alıyorsa…. Pazar konsepti var. Organiğin yanına pazarı eklememizin amacı şu; ucuzluk. Bizim bir sınıfımız yok. Premium kitleye biz hitap etmiyoruz. Biz herkese hitap ediyoruz. Çünkü biz bütün müşterileri kendimiz gibi görüyoruz.” Şeklinde konuştu.

REALLİK BİZDE ÖN PLANDA
Turan Akbulut, yüzde yüz organik ürün satmayı amaçladıklarını söyleyerek, talepler doğrultusunda organik olmayan ürünlere de mağazalarında yer verdiklerini belitti. Akbulut, “Tabii ki bizim amacımız yüzde yüz organik ürün satmak ama maalesef mevsimlerden dolayı yüzde yüz organik ürünler satamadığımız dönemler oluyor. Müşterilerin isteğine göre de biz müşterilerimize yok demek istemiyoruz. Mağazamızdaki organik ürünlerin oranı yüzde 65 şuanda. Belli bir talebi karşılamak için organik olmayan ürünlere de yer veriyoruz. Fakat bizim internet satışlarımızda ürünlerimiz yüzde yüz organik olacak. Çünkü mağaza konseptinde yoldan geçen misafirimiz suyunu alabilsin diye su koyuyoruz. Organiklik ön planda olmuyor. Reallik bizde ön planda. Gerçekçi davranmak lazım. Müşterilerimiz ne soruyorsa, nerden geliyorsa, nerede üretiliyorsa hepsini cevap veriyoruz.” dedi.

ÇANAKKALE’DE OLMAYAN BİR ŞEYİ YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM
Organik ürünlerin çoğunu yerinden aldıklarını söyleyen Turan Akbulut, “Yöresel ürünlerimizde var. Malın çoğunu sebze, manav reyonunda , şarküteri reyonunda da yerinden aldığımız çok ürün var. Baharatlarımızda gene aynı şekilde. Biz özellikle bunu tercih ediyoruz. Müşterimiz taze alsın. Çanakkale’de belki ilklerden bir tanesi Kars kaşarı getiriyoruz. Tabii ki getirenler vardır ama biz gerçekten Kars’ta en iyi yapan yerden alamaya çalışıyoruz. Araştırmalarımız bu şekilde. Gidiyoruz en tazesini, en kalitelisini müşterimizin ayağına getiriyoruz. Kars kaşarımız var, Kayseri sucuğumuz ve pastırmamız var. Bunun yanında yöresel bir çok ürünümüz var. Gerçekten Çanakkale’de olmayan bir şeyi yaptığımızı düşünüyorum. Daha da gelişerek büyüteceğiz. Biz ürünleri gidip yerinden buluyoruz. Yerinden seçiyoruz. Ben hiçbir şekilde görmediğim ürünü almam. O yüzden müşterilerimizin ne  aldığını bilmesi için detaylı buraya geldiklerinde detaylı bilgi verebiliriz. En azından o donanıma sahibiz. Çünkü satış yapıp da donanım olmayan firmalar oluyor. Bu konuda da yeterli olduğumuzu düşünüyorum .Sadece alışverişe değil soru sormaya da müşterilerimiz gelebilir. Her şekilde kapımız açık. ” Şeklinde konuştu.

BİZ ONLARIN YERİNE TAZE BİR ŞEKİLDE SEÇİCEĞİZ GÖTÜRECEĞİZ
Turan Akbulut açıklamalarını şöyle devam etit: “Bazı tanınan yemek siteleri üzerinden müşterilerimize belli baremlerde, belli bir kota dahilinde ürünleri evlerine taze bir şekilde buradan gelip de kendileri nasıl seçiyorsa, bizde seçme özgürlüğü de var. Biz onların yerine taze bir şekilde seçiceğiz götüreceğiz. Müşterimiz o gün yorgundur, dışarı çıkamamıştır yada işten gelmiştir. İhtiyaçları doğrultusunda seçecek internet platformu  üzerinden göndereceğiz. Bu tabii ki daha sonra kendi sitemizden de olacak. Bu arada bizim sitemizde yürürlüğe giriyor olacak. Ama kendimizi tanıta bilmek açısından bu platformlar bir aracı bizim için.”

İbrahim Akın Kazancı