Kurs programı öncesinde İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, Şube Müdürü Ayça Çakmak, İş ve Meslek Danışmanı Ebru Öztürk ve Dardanel Önentaş Gıda A.Ş İnsan Kaynakları Müdürü Ayşen Karaduman kursiyerlerle Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünde bir araya geldiler. Pazartesi günü işbaşı yapacak kursiyerler 60 çalışma günü boyunca su ürünlerini özelliğine göre temizleme, işleme, ürünü şoklama ve paketleme işlemini öğrenip aynı zamanda uygulama imkânı bulacaklar.
Kursiyerlere başarılar dileyen İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan: ‘‘Dardanel firmamız Çanakkale’mizin gıda sanayisinin en önde gelen firmalarından. Hem üretime hem de istihdama yaptıkları katkılarla örnek olmaktalar. Biz de İŞKUR olarak İşbaşı Eğitim Programımızla firmamızın yanında oluyor, kurs sonunda gerçekleşecek istihdamla da firmanın yetişmiş eleman ihtiyacını karşılıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.
Firma ve İŞKUR yetkililerden alınan bilgiye göre Dardanel Önentaş Gıda bünyesinde 2018 Ocak ayından itibaren 257 kişi İşbaşı Eğitim Programından faydalanırken 147 kişi kadroya geçerek iş sahibi oldu. Açılacak yeni kursla birlikte işbaşı eğitim programından yararlanan aktif kursiyer sayısının 43 olduğu belirtildi.