Tatile gideceklerin büyük bir kısmı ise Çanakkale güzergahını kullanacak. Feribot iskelelerinin önünde oluşacak araç yoğunluğuna karşı GESTAŞ adeta seferberlik ilan etti. Boğaz hattına ve adalara ek seferler konuldu. Çanakkale Feribot İskelesi’nde 3’üncü gişe devreye sokulacak ve trafiği engelleyen taksi durağı da kaldırıldı.
 
Kış aylarının geride kalması ve havaların ısınması ile vatandaşlar tatil planları yaparken Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkartıldı. Bu fırsatı değerlendiren vatandaşlar, izinlerini de bu tatille birleştirerek tatil planları yapmaya başladı. Bunun yanında bayramı memleketlerinde geçirmek isteyen vatnadaşlar da bu bayramda yola çıkacak. Başta İstanbul olmak üzere Trakya bölgesinin adeta boşalması bekleniyor. Vatandaşlar buradan hem Anadolu ya hem de Ege ve Akdeniz bölgelerine akın edecek. Özellikle Ege ve Akdeniz’e gidecekler vatandaşların büyük kısmı Çanakkale güzergahını kullanacak.

TEDBİRLER ALINDI
 Çanakkale Valisi Orhan Tavlı başkanlığı ekip bayram tatili öncesi iskelede inceleme yaptı. Tüm iskelelerde bayram hazırlığı yapılırken, Çanakkale İskelesinde özellikle eksiklikler giderildi ve yoğunluğun azalması için yeni tedbirler alındı. Kaymakamlar, belediyeler,  Gestaş,  emniyet, jandarma karayolları, alan başkanlığı, valilik koordinesinde tüm iskelelerde bayrama hazırlık çalışması yapmaya devam ediyor.

TAKSİLER KALDIRILDI
Bayram yoğunluğuna karşı başlatılan çalışmalar çerçevesinde Çanakkale İskelesi’nde bir dizi yeni önlemler de alındı. İskelede çıkış yapan araçların manevra alanının azaltan iskele önündeki taksi durağı kaldırıldı. Kilitbahire 16, Eceabat’a ise 4 yeni sefer konuldu. Ayrıca geçen yıl geçici olarak konulan üçüncü gişe de bu yaramda da devreye alınacak.  Öte yandan adalara da ek seferler konuldu. Turizm cenneti Gökçeada ve Bozcaada’ya yeni seferler eklendi. Bu yeni tedbirlerle vatandaşlara rahat bir bayram tatili ulaşımı sağlanması hedefleniyor.
 
Arzu Baladur