Hep konuşulan ama bir türlü yapılmayan Yeni Kordon’nun Kepez sahili ile birleştirme projesi hayata geçiriliyor. Artık Kepez ile Çanakkale şehir merkezi kordonda da bir birine bağlanmış olacak.  
 
Çanakkale’de vatandaşların en çok rağbet gösterdiği yerlerin başında kordonlar geliyor. Eski kordonun yapılması ile daha sonra gözler yeni kordona çevrildi. Yeni Kordon da yapılınca vatandaşlar adeta buraya akın etti. Özellikle yaz aylarında bu alan kaldıramaz oldu. Hemen ikinci etap konuşulmaya başladı ve dillendirildi. Bu yıl da ikinci etap tamamlandı. İkinci etap da Kıyı AVM’ye kadar uzadı. Alanda halen eksiklikler tamamlanıyor. Bölgede çalışma devam ederken, vatandaşları memnun eden ve yıllarca bekleyen yeni proje konuşulmaya başlandı.
 
DENİZDEN BİRLEŞİYOR
 
Kepez Beldesi, Türkiye’nin en fazla nüfusa sahip beldesi konumunda. Yerleşim yeri olarak Çanakkale şehir merkezi ile birleşmesine rağmen ayrı belediyesi bulunuyor. Son yıllarda eski belediye başkanı Ömer Faruk Mutan ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle bir çok sıkıntı ortaya çıkıyordu. Ulaşım başta olmak üzere birçok sorun günlerce Çanakkale gündemini meşgul etti.  Yerel seçimlerden sonra Kepez Belediye’inde başkan değişikliği ile her iki belediye arasındaki ilişkiler normale döndü. İlişkilerin normale dönmesi ile birçok çalışma da devreye giriyor.
Bu çalışmalardan biri de yeni kordonun Kepez sahili ile birleşmesi. Bu proje yıllarca konuşuldu ve Çanakkalelilerin en çok istediği bu projeydi. Vatandaşların sevindiren karar sonunda alındı. Çanakkale Belediyesi yeni kordonun ikinci etabını Kepez sahili ile birleştiriyor. Bu etabın tamamlanması ile yeni kordondan Kepez sahili de dahil uzun bir etapta deniz kenarında yürüme, bisiklet sürme ve benzeri etkinlikler yapılma imkanı bulunacak.

İbrahim Akın Kazancı