Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılmasının ardından vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı. Başta Bozcaada ve Gökçeada olmak üzere turizm bölgelerine talep yağıyor. Rezervasyonlar şimdiden yüzde 70’e ulaşırken, bayram tatiline kadar yüzde 100’u geçmesi belirtildi. Yoğun bir turist akınının gelme ihtimaline karşı turizm bölgeleri hazırlıklara başladı.
 
Soğuk ve gergin geçen kış aylarının ardından havaların ısınması ile vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı. Ramazan Bayramı’nın 9 güne çıkartılması nedeniyle vatandaşlar tatil planlarını da buna göre yaptı. Bu tatilde başta İstanbul olmak üzere birçok ilin adeta boşalacağı tahmin ediliyor. Bazı vatandaşların Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki memleketlerine gitmesi beklenirken birçok vatandaşın ise gözde tatil mekanlarına yönelik plan yaptığı ifade ediliyor.
 
ADALARA TALEP FAZLA
Hem güneş, hem deniz hem de sesiz bir ortam isteyen tatilcilerin tercihlerinin başında ise Bozcaada, Gökçeada ve Asos geliyor. Tatil sezonunun bu ay başında başladığı. Tatilciler yavaş yavaş gelirken bu bölgelere yönelik bayram tatili rezervasyonlar başladı. Tatilciler şimdiden adalara rezervasyon işlemleri yapıyor. Buradaki belediyeler ve işletmeler yoğunluğu fazla olacağı ihtimaline karşı hazırlıklara başladı.
 
REZERVASYONLAR YÜZDE 70’E ULAŞTI
Bozcaada’da otel işleten Serkan İlik, bayram tatili için adaya yoğun talep olduğunu belirterek rezervasyonların şimdiden yüzde 70’lere ulaştığını söyledi. Her geçen gün oranın arttığını da belirten İlik, bayram tatiline varmadan oranın yüzde 100’e ulaşacağını aktardı. Adaki turizmcilerin bayram tatili hazırlığı yaptığını da aktaran İlik, gelen turistleri en iyi şekilde ağırlamak için tüm hazırlıkları tamamladıklarını sözlerine ekledi.
 
ODALARIMIZ DOLDU
Gökçeada Yeni Bademli Konukevi Müdürü Nurcan Demir ise odalarının şimdiden dolduğunu belirterek, “Bizim yaklaşık olarak odalarımız 20 gün öncesinden doldu. Şu an için boş yerimiz kalmadı. Biz 12 ay olarak açığız ve hizmet veriyoruz. Yaş kış hizmet verdiğimiz için özellikle hazırlık yapmamıza gerek yok. Sürekli faaliyette olan bir oteliz. Fiyatlarımız 300- 500 TL arasında değişiyor. Konaklayan sayı kişisine ve oda tipine göre fiyat değişiyor. 4 oda çeşidimiz var. Bodrum odası, aile süitlerimiz, dublekslerimiz var” dedi.
Bayram tatilinin 9 güne çıkması ile doğru bir karar verildiğini aktaran Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, “Bu yıl Ramazan Bayramının dokuz güne çıkmasını turizmciler olarak memnuniyetle karşılıyoruz. Geçtiğimiz yıllarla kıyaslandığı zaman bu tatillerimiz daha geç zamanlarda açıklanıyordu. Bu yıl farklı olarak dokuz güne uzayan tatil ramazandan önce kamuoyu ile paylaşıldı. Bu şu anlamda çok olumlu bir gelişme özellikle yerli misafirlerimiz Türk vatandaşlarımız tatil planlarını daha planlı bir şekilde gerçekleştirmeleri için bir fırsat oluşturdu. Daha öncelerinde son dönemlerinde açılanan uzun tatiller sonrasında vatandaşlarımız tatillerine son dakika gerçekleştirmek zorunda kalıyorlardı. Bu da rezervasyonlarda sıkıntı yaşamasına neden oluyordu. İstedikleri zaman periyodunda istedikleri periyodu uygulamama gibi olumsuzluklara neden oluyordu. Bu çerçevede dokuz günlük tatilin erken açıklanmış olması özellikle Türkiye Turizmi açısından son derece doğru bir gelişmedir. Mevsim itibariyle bayram tatilinin haziran ayının ilk haftasına gelmesi nedeniyle daha çok deniz turizmi ağırlıklı olan noktaların yoğunluk yaşayacağını ön görüyoruz. İlimiz genelinde düşünür isek özellikle adalarımız Asos, yine Çanakkale’nin sahil kesimleri bu çerçevede öncelikli yoğunlaşacak olan noktalarımız olacaktır. Diğer turizm noktalarımızda bu yoğunlukta bir şekilde nasibini alacaktır. Biz özellikle bayram süreçlerinde en büyük beklentimiz ve temennimiz bayramlar huzurun, kardeşliğin, dostluğun, barışın çok önemli tekrarlandığı günlerdir” dedi.
 
Damla Şener