Türkiye ve Dünya’da giderek popüler hale gelen Ejderha nefesi, renkli mısır gevreklerinin üzerine konulan sıvı azot yardımıyla hazırlanan ürünler, her aşamasında alıcıya görsel bir şölen sunarak cezbediyor. Tüketilmesi sonucu ağızdan çıkan duman, görsel şölen oluşturuyor.
Sıvı azotla mısır gevreklerini karıştırarak ejderha nefesini elde ettiklerini söyleyen Makine Mühendisi Emre Burak Çilsoy, “ Yeni bir iş, yeni bir görsellik katıyor. Türkiye’de yeni bir sektör bizde Çanakkale 17 Burda AVM’de yapıyoruz. Sıvı azotla mısır gevreklerini karıştırarak ejderha nefesini elde ediyoruz. Sıvı azotun hiçbir zararı yok. Zaten nefes aldığımız havada yüzde 78 oranında azot bulunuyor. Bu işe eğlence ve serinlik katıyoruz. Müşterilerimiz de çok memnun 30 gündür AVM’de yaz boyunca da hizmetimize devam edeceğiz. Ejderha nefesinin yanında Tayland usulü dondurma satıyoruz. Ustamızın hazırladığı eksi 40 derece ki bir tepside taze meyveler, keçi sütü ve salep karışımı ile yapılan güzel bir dondurmadır. Bunu yiyen başka dondurma yemiyor zaten. Muz, çilek, ananas, tüm meyve çeşitleri, oreo, cici bebe gibi bisküvilerle harmanlıyoruz. Eksi 40 derece soğutup pişiriyoruz. Müşterilerimize güzel görseli olan bir servis yapıyoruz.  Şu anda rağbet talep çok yüksek. Yeni bir ürün olduğu için demek istedik. Ürünümüze güvendiğimiz için burada denemek istedik. İlerleyen zamanlarda İskele Meydanı’nda bir şube açmayı düşünüyoruz” dedi.
Arzu Baladur