Toplantıya başkanlık eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Türkiye Belediyeler Birliği’ne Çanakkale’den doğal üye dışında 4 asil, 2 yedek üyenin seçileceğini ve bu üyelerin de ilçelerde ki meclis üyesi arasından belirleneceğini söyledi.
Öncellikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Başarıl bir dönem diliyorum. Zor bir dönemde görev aldık. Ülkemizin içinde bulunan ekonomik sorunlar elbette ki belediyelerimizi de yansıyor. Çünkü bizde gelirlerimizi temin ederken elbette ki bulunduğumuz beldelerde ki inşaat sektörü olsun, iler bankasından aldığımız kaynaklarda maalesef gelirleri düştükçe bizimde kaynaklarımız düşüyor. Dolayısıyla bu süreçte zor bir dönemin başlangıcındayız. Ama hepiniz bu işi kurtara bilecek kabiliyette insanlarız. Biraz tasarruf, dikkat özen gösterdiğimiz taktir de belediye gelirlerinin harcanması noktasında bu süreçte bu dönemi geçireceğiz diye düşünüyorum. Burada sonuçta hepimiz bulunduğumuz yörede ki insanlara hizmet veriyoruz. Ama bunların hepsi Çanakkaleli, Çanakkale diyorsak burada Çan’ı da, Ayvacık, Gökçeada’sı da Çanakkale’dir. Dolayısıyla dayanışması söz konusudur. Elbette ki Çanakkale Belediyesi’nin olanakları diğer ilçe ve beldelere göre nispeten daha iyidir. Her zaman bu dayanışma içerisinde olacağımızı hiçbir siyasi amaç gütmeden bütün imkânlarımızı ihtiyacımız dâhilinde olacağını ifade etmek istiyorum. Beş yılda bir seçimlerden sonra delegasyon seçim tespiti için bir araya geldik. Türkiye Belediyeler Meclisi Birliği’ne delegasyon seçimi yapacağız. 3 tane belediye başkanı, bir tane meclis üyesi, iki tane de yedek belediye başkanı olacak şekilde seçimi yapacağız. Burada 5 yıllığına belediyeler birliğine delege seçilecek. Türkiye Belediyeler Birliği aslında faydalı bir birliktir. Çok fazla maddi olanak sağlamıyor olabilir ama mevzuat, eğitim konusunda imkanları var” dedi.
Konuşmaların ardından seçim yapıldı. Yapılan seçimle Gelibolu Belediye Başkanı  Mustafa Özacar 141, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin 141, Biga Belediyesi Meclis Üyesi Ünal Tekeli 129 oy ile asıl üyeliğe seçilmişlerdir.
Yedek üyelerde ise; Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun 140, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ise 140 oy alarak seçildi.
Damla Şener