Ama burada eksik olan ise tuvalet. Hem eski kordonda hem de yeni kordonda tuvalet sıkıntısı devam ediyor. Yeni kordona konulan seyyar tuvaletler de kapalı ve pis. Kordonu boydan boya gezen vatandaşlar, “Kordon 10 numara olmuş ama 100 numarası eksik” diyerek eksikliği dile getiriyorlar.
 
Çanakkale çok şanslı bir şehir.  Yerleşim yeri bakımında dünyada az rastlanan güzellikleri bir arada halka sunan kent. Şehir merkezindeki vatandaşlar kısa sürede denize ulaşabiliyor. Eski kordon ve yeni kordon vatandaşların en çok vakit geçirdiği iki alan. Özellikle yaz aylarında bu iki alan tıklım tıklım doluyor. Yeni kordonun ikinci etabı da yapıldı. Buradaki kordon Kıyı AVM’nin ilerisine kadar uzatıldı. İlk etabı güzel olmuştu. İkinci etabı ilk etap kadar iyi olmasa da yine kenti güzelleştiren bir alan oldu.

TUVALET SIKINTISI
Bilindiği gibi daha önce Çanakkale iskele meydanında yerin altında tuvalet vardı. Buradaki kordon çalışması çerçevesinde tuvalet iptal edildi. Tuvaletin burada kaldırılması ile vatandaşlar sıkıntı çekmeye başladı. Kordonu gezen vatandaşlar tuvaletini yapacak yer bulamıyor. Tuvalet ihtiyacını gidermek için vatandaşlar ya kafelere gidiyor ya da arka sokaklarda cami arıyor. Bu sorundan bıkan işletme sahipleri ise tuvaletlerini paralı yapmak zorunda kaldılar.
Aynı sıkıntı yeni kordon için de yaşanıyor. Yeni kordonun bitiş kısmına geçici olarak prefabrike tuvalet konuldu. Yeni kordonun ikinci etabında ise tuvalet yine yapılmadı. Bu iki kordonun ortasındaki prefabrike tuvalet ise ihtiyaçlara cevap veremiyor. Üstelik çocuğu zaman kapalı kalıyor. Eski kordon gibi yeni kordon da da vatandaşlar tuvalet ihtiyaçlarını gidermekte sıkıntı çekiyorlar.
Denizin, güneşin, ve temiz havanın tadını alan vatandaşların tuvalet konusunda sıkıntı çekmesi ise ayrı bir sorun oluşturuyor. Vatandaşlar, özellikle çocuklar konusunda bu sorunun daha büyük sıkıntı oluşturduğunu dile getirdi. Geçen yaz sıkıntı çeken vatandaşlar, havaların ısınması ile birlikte yavaş yavaş gittiği bu alanda artık sıktıntı çekmek istemediğini dile aktardı.
 
İbrahim Akın Kazancı