Ramazan ayı boyunca din görevlileri tarafından zekat vermek, fıtır sadakası, infak konuları merkeze alınarak camilerde anlatılacak. Kadir Gecesinde bütün camiler sabaha kadar açık olacak. Fatih Caminde hatimle teravi namazı kılınacak.
En önemli görevlerinin insanlara ahlaki konularda eğitmek olduğu dile getiren Diyanet İşleri Başkanlığı Çanakkale Müftüsü Arif Gökce, “Müftülüklerin görevi insanlarımızı ibadet ve ahlaki konularda aydınlatmak ve dini görevlerini koordine etmek üzere kurulan bir kuruluştur. Bu çerçevede olduğu gibi her ramazanda Diyanet İşleri Başkanlığımızın gönderdiği genelgeler doğrultusunda bizde müftülükler olarak bazı çalışmalar yaptık. Bu programlar çerçevesinde hareket ediyoruz. Bizim en hayatı, en önemli görevimiz olan cemaatimizi, insanlarımıza ahlaki konularda eğitmek olduğu için öncelikle camilerimizde ve kuran kurslarımızda vaaz ve irşat faaliyetlerine dair programlar yapacağız. Çanakkale merkez camilerin çoğunluğunda ve yer yer belde ve köy camilerinde vaizilerimiz, müftü yardımcılarımız ile çok yoğun bir şekilde irşat faaliyeti sürdürüyoruz. Necip paşa Camii, Barbaros Camii, Şehitler Camii, Tıfılı Camii, Dumlupınar Camii, Kepez Merkez Camii de her teravide ve öğle namazından önce din görevlileri tarafından cemaate irşat faaliyeti gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

FATİH CAMİNDE HATİMLE TERAVİ NAMAZI KILINIYOR
Konuşmasına devam eden Müftü Gökce, “Köylerimize ve büyük beldelerimize de vaaz ve işrat hizmetleri gitmiş oluyor. En belli başlı yaptığımız çalışma budur. Dolayısıyla Ramazan mübarek günlerde bu çalışmalar devam ediyor. Bir ay boyunca devam ediyor. Ayrıca bütün camilerimizde sabah ezanından sonra ve yer yer öğle ezanından sonra, ikindi ezanından önce ya da sonra hemen hemen bütün camilerimiz de mukabeleler okunuyor. Bütün din görevlilerimiz camilerinde mukabele okumak zorundadırlar. Kuran kursu hocalarımızda bulundukları mahaller de o mahalde yaşayan kadınlara hatım programını gerçekleştirmiş oluyorlar. İlimizde değişik kurum ve kuruluşların yaptıkları faaliyetler var. Şehitler Camii merkez camii olduğu için orada yapılan vaaz ve sohbetler bütün köylerimize merkezden yayın yapılıyor. Köylerimizin tamamında yapılan vaaz dinlene biliniyor. Aynı zamanda bizim radyo ve televizyon programımız oluyor. Ramazan ayının son on gününde bütün vaktini tamimiyle ibadete ayırmak isteyen kardeşlerimiz için il ve ilçelerde belirlediğimiz 15 tane camii var. Vatandaşlar on gün boyunca bu camilerde itikaf girebilirler. Dumlupınar, Kumkale Köyü Camii, Taşlı camii, Yahya Çavuş camii gibi camiiler de bu arkadaşlarımız itikaf olanlara destek oluyorlar. Bu sene zekat konusuna ayırıldığı için önemle ve özellikle zekat, fıtır sadakası, infak konuları merkeze alınarak anlatılıyor. Din görevlilerimiz Ramazan ayı boyunca sabah sahurdan başlayarak, teravi namazına kadar camilerimizde bir fill görev yapmaktadırlar. Çok canlı ve heyecanlı bu programlar devam ediyor. Tacettin Arslan Caminde her gün iftar, Arslan’ca Cami’nde sahur etkinliği düzenlenecek. Kadir gecesinde camiler açık kalacak. Fatih caminde hatimle teravi namazı kılınacak. Vatandaşlarımızı hatimle namaz isteyenleri bekliyoruz” dedi.

Damla Şener