19 Gökçeadalı gencin, 5 ayrı kategoride görselleştirerek 191,9 cm yüksekliğinde bir halıya dönüştürdüğü proje Gökçeada’ya gelen bütün ziyaretçiler katılım gösterdi. 5 ay süren proje sonunda Anıtkabir Müzesine teslim edilecek.
Projeye Gökçeada Garnizon Komutanı Albay Hasan Paçalı, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Gökçeada İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Çınar ve vatandaşlar katıldı.
Gökçeada İlçe Eğitim Müdürlüğü olarak Anıtkabir Müzesi’ne hediye edeceklerini söyleyen Gökçeada İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Çınar, “Gökçeada’da yaşayan bütün insanların sevgi, kardeşlik, barış, huzur, mutluluk adı altında bütün okullarımızın öğrencileri aracılığıyla, bu güzel kavramları bu güzel halıya işledik. Burada emeği geçen, destek veren Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza ve bütün sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum. Bu halımız Atatürk’ün Samsuna çıkışının 100’ncü yıl nedeniyle yapılmış oldu. Halımızı Gökçeada İlçe Eğitim Müdürlüğü olarak Anıtkabir Müzesi’ne hediye edeceğiz. Halımızda hayırlı olsun son ilmiğini attık. Şu anda halımız Ankara’ya gitmeye hazır. Önümüzde ki hafta inşallah halımızı Ankara’ya götüreceğiz” diye konuştu.
ATTIKLARI İLMİK İLE ANLATTIKLARI  MESAJ ÇOK ÖNEMLİ
Çocukların hepsine minnettar olduklarını ifade eden Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Ayşe Çetin başkanlığında yapılan ve sonuçlandırılan projenin son ilmiğini atarak nokta koyduk. Aslında çocuklarımız her şeyi anlattı. Attıkları ilmik ile anlattıkları mesaj çok önemli. Bundan 100 yıl önce kurtuluş mücadelemizin başladığı ilk günlerden bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti devam ediyor. Bugün çocuklarımızın hepsine minnettarız. Herkese çok teşekkür ederim güzel bir projeydi” dedi.

Damla   Şener