Eğitimciler ve vatandaşlar, buranın da çevresindeki işletmeler gibi zamanında açılıp zamanında kapatılmasını istiyor.
 
Bilindiği üzere Çanakkale Mili Eğitim Müdürlüğü’nün  kent merkezinde 2 tane öğretmenevi ve akşam sanat okulu bulunuyor.  Bir tanesi Demircioğlu Caddesi’nde diğeri ise Kordonda bulunuyor. Kordondaki yer, yıkılıp yerine yeni bir bina yapıldı. Yeni yapılan modern binanın alt kısmı ise sosyal tesis olarak kullanılıyor. Bu alanda yeni malzemelerle donatıldı. Yeni sandalyeler, masalar getirildi. Önemli oranda da masraf yapıldı.
GELEN GERİ DÖNÜYOR
Çanakkale’ye yakışacak şekilde dizayn edilen alan aynı zamanda halka da açık. Buraya gelen vatandaşlar ise bir sorunla karşılaşıyor. Buradaki kafenin sabah geç açılması ve akşam erken kapanması tepkiyle karşılandı.  Konumu bakımında çok önemli bir yerde olan bu sosyal tesisin istenilen şekilde işletilmemesi hem vatandaşları mağdur ediyor hem de kurumu zarara uğratıyor.
POLİS EVİ HEP AÇIK
Öğretmenevi gibi devlet kurumu olan ve buranın birkaç işletme ötesinde bulunan polis evi ise hep açık. Polisevi, sabahın erken saatlerinde açılıyor gece geç saatlere kadar açık kalıyor. Hatta Ramazan ayında sahura kadar hizmet veriliyor. Öğretmen evi ise kapılarını vatandaşlar geç açtığı gibi camları da erken kapatıyor.
Özelikle Ramazan ayında vatandaşlar gece geç saatlere kadar kordonda geziyor. Özellikle maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar ise daha uygun olan öğretmen evi ve polisevi gibi mekanları tercih ediyor. Bu yüzden bu mekanların hep açık kalması gerekiyor. Vatandaşlar faydalandığı gibi kurum da para kazanmış oluyor. Günün büyük bir bölümünde mekan kapalı olduğu için vatandaşlar gelip camdan içeri bakmakla kalıyor.

Arzu Baladur