Çevre Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü V. Funda Yalın, ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü V. Hasan Yorulmaz, konuyla ilgili Müdürlüğümüz teknik personeli; Çanakkale Belediyesi Çevre Mühendisi Burak Selçuk, ÇAKAP Müdürü Aysun Kavcar ve SUEZ firması genel Müdürü Metin Suadiyeli, Proje Yöneticisi Murat Cem Ertürk katıldığı Entegre Katı Atık Yönetim Sistemi toplantısı yapıldı.
 
Çanakkale’de katı atıkların yönetimi konusunda faaliyet gösteren Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği  (ÇAKAP) ve yetkilerini 29 yıllığına devrettiği SUEZ Çanakkale RR Atık Hiz. A.Ş.’nin yetkilileri ile birlikte 08/05/2019 tarihinde İl Müdürü toplantı salonunda “ÇAKAB Entegre Katı Atık Yönetim Sisteminin Kurulması ve İşletilmesi Hakkında” SUEZ firması tarafından detaylı bir sunum yapıldı. Sunumda; tesisin teknik özellikleri, tasarımı, yapımı, işletmesi ve finansmanı hakkında bilgilere yer verildi.
 
Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden toplantıyla ilgili şu açıklamalara yer verildi; “Şu anki mevcut tesisler; düzenli depolama, sızıntı suyu ön arıtma, pilot kompost tesislerinden oluşmaktadır. Yapılacak yatırım ile, mekanik ayırma, alternatif yakıt, kompost tesisi, sızıntı suyu arıtma tesisi, depolama sahasının iyileştirilmesi, toplama araçları, getirme merkezleri ve konteynerlerini kapsamakta olup; 184.000 kişiye hizmet verilmesi ve 77.000 ton/yıl belediye atığı, 7.000 ton/yıl ambalaj atığı, 350 ton/yıl tıbbi atık toplanması planlanmaktadır. Proje kapsamında, belediye atığı, ambalaj atığı ve tıbbi atıkların; toplanması, taşınması, ön işlenmesi, geri kazanımı ve nihai bertaraflarının nasıl yapılacağı konusunda Müdürlüğümüze detaylı bilgi verilmiştir. Tarihi ve turistik dokuya, doğal güzelliklere sahip ilimizde çevre kirliliği, görüntü kirliliği gibi risklerin ortadan kaldırılarak çevreye uyumlu bir sistem geliştirilmesinin hedeflendiği belirtilmiştir. Sunum tamamlandıktan sonra karşılıklı soru, görüş ve önerilerde bulunulmuş toplantı başarıyla tamamlanmıştır.”