Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Engelliler Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Toplumun Engelliler Haftası'nı engelli farkındalığını gördüğü bir hafta olarak değerlendirmesini doğru bulmadığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Özacar, engelli vatandaşların, sosyal yaşama dahil olmalarının önündeki engelleri kaldırmak için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Engelli bireylerimizin sağlık, rehabilitasyon, çevre, eğitim ve istihdam alanlarında karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak ele alınmaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de engelli bireyler toplumun yüzde 12 gibi önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın hayattan kopmaması için bireyler olarak hepimizin üzerine düşen görevler vardır. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızı sadece bu hafta değil yıl boyunca hatırlayarak onlara destek olmalıyız. Onlara nasıl yardımcı olabileceğimiz konularında onların da fikirlerini alarak çalışmalarda bulunmalıyız. Bu bağlamda, engelli vatandaşlarımızın maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla özgürleşmelerini sağlamak, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek, ön yargılarla mücadele etmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmalı ve engelli bireylere ilgi göstermeliyiz. Bütün engelli bireylerimizin ‘Hayatın içinde ben de varım’ diyerek topluma renklerini katmalarını istiyoruz."

Herkesin bir engelli adayı olduğunu belirten Başkan Özacar, "Yaşayan her bir bireyin her an bir engelli olabileceğini hiçbir zaman hafızalarımızdan çıkarmadan, engelli olmanın utanılacak, hayata küsülecek ve gizlenmesi gerekecek bir sorun olmadığını bilmemiz gerekmektedir. O nedenle sağduyulu, haklara saygılı ve yardımlaşmayı seven bir toplum olarak; engellilerin sorunlarını paylaşmak ve engelleri onlarla birlikte aşmak; hepimizin ortak görevi olmalıdır. Bu hafta vesilesiyle her gün zorluklarla yüz yüze kalan tüm engelli bireylerimize, vefakar ve cefakar ailelerine, toplumda bu anlamda bir bilinç oluşturmak için çabalayan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına iyi dileklerimi sunuyor, bu özel haftanın toplumsal bilincin yükselmesine katkı sunmasını diliyorum" dedi.


Kaynak: DHA