Türkiye’ye açılan Fıstıkçıoğlu Baklava, Çanakkale’yi de hizmet alanının içine aldı. Kentte ayrı bir değer katacak olan ünlü tad, Troya Park AVM’de yeni yer aldı. Burada çalışmalar devam ederken kısa sürede alanın hizmete açılması bekleniyor. Bayramdan önce açılışı yapılması bekleniyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren şirket sahibi Salih Erenler şirketlerinin en önemli özeliliklerinin bütün ürünlerin doğal olduğunu söyledi.

HAZIR KÜNEFE KULLANILMAYACAK

Çanakkale’de eksik olan ürünlerden biri de yapılıp servis edilen künefenin olmaması. Daha çok hazır künefe verilirken,  Fıstıkçıoğlu Baklava ise tam tersine mutfakta künefe yapıp, taze doğal olarak servis edilecek. Künefenin yanında ayrıca kahve ve meyve de verilerek fark yaratılacak.
 
Müşterilerine Gaziantep in dünyaca ünlü künefe ve katmer en özel şekilde sunmaya başlayacaklarını söyleyen Erenler, bütün malzemeleri özel olarak Gaziantep te getirdiklerini ve künefe ve katmeri müşterilerinin gözü önünde yapacaklarını buda sıcak ve en taze hali ile müşterinin gözü önüne geleceğini aktardı.
Ünlü markayı Çanakkale’de açmalarının en önemli nedeninin bu şehrini tarihinin çok önemli olması ve kendilerini çok etkilemesi olduğunu söyledi. Erenler, Çanakkale tarihi olarak ülkemizin en önemli şehirlerinden biri olması bu bölgeyi çok özel bir hale getiriyor. Bizde bu şehri çok sevdik ve bu güzel tatla buluşturmak istedik. Fiyatlarımızı ülke ekonomisini göz önüne bulundurarak en uygun şekilde belirledik. “ dedi.
 
Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik daralmanın ancak üretimle aşılabileceğini vurgulayan Erenler, sözlerini şöyle tamamladı; “Ne kadar çok üretirsek o kadar rahat krizleri aşarız. Çünkü ülkemizin sürekli dışarıdan tehditlerle karşı karşıya kaldığının  bu yüzden bizde ülke olarak üretip kazanıp güçlü bir ülke haline gelmeliyiz. Aynı gemideyiz bunu bildiğimiz içinde krize aldırmayıp yatırım yapmaya karar verdik. Çanakkale dışında da üç şubemiz var. Fıstıkçıoğlu markası dünyada  tanınmasının en büyük hayallerimiz. Bu hayalimize ulaşmak için hem çok çalışıyoruz, hem de kaliteli  ve doğal ürünleri vatandaşlara en iyi sunumla ulaştırmaya çabalıyoruz. "
 
Muzaffer Cirtel