Yeni Kordonda yapılan ve büyük bir bölümü tamamlanan Hilton Çanakkale Otel binasında çalışmalar durdu. İnşaatta sadece bekçiler beklerken, otelin satışa çıktığı iddia ediliyor.
 
Dünyanın en büyük markalarının arasında bulunuyor Hilton. Bu önemli şirketin Çanakkale’de de otel yapmaya başlaması kentte heyecan yaratmıştı.   Kentte son zamanlarda yapılan en önemli projelerden biri de Hilton Oteli. Çanakkale'nin en güzel yerlerinden biri olan ve Çanakkale Özel İdare Müdürlüğü’ne ait 15 bin metrekarelik alan üzerine yapılan Hilton Otel’in inşaatı hep tartışmalara konu oldu.  İnşaatın sahile paralel uzamasının denizden gelen rüzgarı engellediği belirtilmişti ve bu tartışma sonucu inşaat projesinde değişiklik yapılarak ortası boş bırakıldı. Daha sonraki süreçte ise inşaata ki çalışmalar gündem konusu oldu.
 
25 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM  
Çanakkale’ye önemli değer katması beklenen otel inşaatının durması, üzüntüyle karşılandı. Otel ile deniz arasındaki alanın yapılması ile inşaat daha da belirginleşti. Buradaki kordonda yürüyen vatandaşlar ise otel inşaatındaki çalışmaların durmasını merak ediyor. Önemli bir yatırım olan otelin ortakları arasında anlaşmazlık olduğu, maddi sıkıntılar nedeniyle oteldeki çalışmaların durduruldu belirtiliyor. Öte yandan otelin satılığa çıkartıldığı da belirtiliyor. Otelin bu haliyle satışa çıkartıldığı ve alıcını beklediği gelen bilgiler arasında.
 
AVM'lerin yakınında, vali konağının yanında inşaatı süren otelin, ortakları anlaşamadığı için inşaatın durduğu iddia edildi. Hatta anlaşmazlık nedeniyle otelin bu haliyle satışa çıktığı ve fiyatının ise 30 milyon TL olduğu belirtilmişti. Çanakkale gündemine oturan bu iddialar sonrası Double Tree by Hilton Oteli Konut Projesi'nin Satış Sorumlusu Ufuk Açık konuya açıklık getirmiş ve iddiaları yalanlamıştı.

HİLTON HAKKINDA

Denize sıfır 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Double Tree by Hilton Çanakkale 151 oda ve 300 kapasiteli olacak. Aynı zamanda konferans, toplantı salonu ve 3 adet restoranı da içinde bulunduracak otelde, Spa merkezi ile de hizmet verilecek.
 
Muzaffer Cirtel