Kahve çeşitleri, çay ve meşrubatları ile hizmet verecek kafe, antika ve vintage sevenlerin uğrak yeri olmaya aday olacak. Birbirinden farklı nostaljik ürünlerin yer aldığı kafede çocukluğunuzdan, gençliğinizden bir parça bulup sizi geçmişe götürecek.
Hatun Tok ve oğlu Özgür Şervandok’un 4 yıldır beraber işlettikleri İlda Butik yeni kafesiyle hizmet vermeye başladı. Kafe hakkında bilgi veren Özgür Şervandok, “Yaklaşık 4 yıldır butik işletmeciliği yapıyoruz. İkinci el kıyafetler üzerine bir dükkan işletiyoruz. Bundan sonra ki süreçte bahçemizi değiştirerek ve güzelleştirerek kafe olarak hizmete sunmaya başladık. Hem kafe hem de butik olarak hizmet vereceğiz. Kafemiz ve butiğimiz birbirinden bağımsız değil. Bütünlük oluşturuyor. Kafemizde antika malzemeler var. Onun dışında sade bir sunum var. Kafede bizi kahve çeşitleri, çayımızın olması bekleniyor. Butiğimize bilindiği üzere ucuz bir butik. İnsanı rahatlatan bir yer kafemizi de aynı şekilde sürdürmeyi planlıyoruz. Bahçemize baktık. Oturup çay içebileceğiniz bir alan var. Bunu neden insanlarla birlikte açmıyoruz diye düşünerek bu düşünceyi gerçekleştirdik. Onun dışında Çanakkale’de sosyal bir mekan arayışı vardı. Bir şeyler paylaşabileceği, okuyabileceği, bunu da işin içine katalım dedik. Sine vizyon alanı yarattık. Bu düşünce ile yola çıkacağız” diye konuştu.

SOSYAL BİR YAŞAM ALANINA DÖNÜŞTÜ

Çöpten bulduklarını dönüştürerek değiştirip kullandık diyen Hatun Tok, “Vintage işi yapıyorum. Onun yanında da biriktirdim. Yıllardır hayalimizdi bahçemizde müsait olunca böyle hem huzurlu hem de rahat kitap okuyabileceğimiz bir yer tasarladık. Çöpten bulduklarımızı dönüştürerek değiştirip kullandık. Çoğu sandalye ve masayı ya çöpten bulduk ya da bit pazarından satın aldık. Baştan beri beraber çalıştık. Arkadaşlarımız çok yardımcı oldu. Sosyal bir yaşam alanına dönüştü”dedi.

Aruz Baladur