Toplantıda konuşan Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan,  Çanakkale Öğretmen Evi Konuk Evi’nde Hayrat -Der tarafından yapılan kermeste laiklik karşıtı yayın dağıttıklarını Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu konuda bilgisinin olup olmadığını ve nasıl izin verdiğini dile getirdi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin aile üniversitesi olduğunu dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, hazırladığı soru önergesini bir an önce cevaplanması gerektiğini vurguladı.
Kahvaltıya Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Yüksek Seçim Kurulu Serdar Soydan katıldı.
Kermeste laiklik karşıtı yayın dağıttıklarını ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün haberinin olup olmadığını dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, “Öğretmen evinin bahçesinde yapılan Hayrat-Der tarafından yapılan kermeste tamamen laiklik karşıtı Türkiye Cumhuriyeti bir yayını dağıtığına şahit olduk. Bu konunun iki boyutu var. Eğer Milli Eğitim Bakanlığı gözetiminde ve denetiminde olan bir yer orası eğer Milli Eğitim bu konudan haberdarsa bu derneğin laiklik karşıtı bir derneğin faaliyetlerinden haberdarsa bu bizim için çok kötü bir durum. Milli Eğitim’de bu işin içinde demektir. Bu konuda bütün yetkilileri göreve davet ediyorum. Burada açık açık ortada suç var. Eğer Milli Eğitimin haberi yoksa böyle bir derneğin böyle bir kermes yaptığından ve kitabı dağıttığından bu daha kötü bir durum demek ki burada herkes kafasına göre FETÖ’cüler de, PKK’lılarda kim varsa kendini terör örgütü olarak düşünen orada bir şey yapabilir demek ki bu da çok kötü bir durum. Bir an önce bu konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü’nü harekete geçmeye davet ediyorum. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi basından öğrendiğimize göre aile üniversitesi konumuna getirilmiş. 250 kişilik bir kadrolaşma söz konusudur. Ben bu konuda hakkına soru önergesi verdim. Yarın ya da pazartesi günü gereken bilgiler ulaşacaktır. Bununda bir an önce cevaplanmasını istiyoruz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gerçekten aile üniversitesi mi oldu? Biz bunları kabul edemez noktaya geldik. Bu kadrolaşma liyakat ile yapılmadığı sürece devletin en önemli kurumlarının işlev yapamaz hale geldiğini görüyoruz. Bilim üretmesi gereken yerlerden liyakate önem verilmesi lazım. Bütün devlette liyakate önem verilmesi lazım. Biz bunu soru önergesi ilke tek tek madde madde sorduk. Soru önergemizin cevabını bekliyoruz. Ona göre göreceğiz bizde genetik yakınlıkla mı yapılmış, hangi aile bağı ile yapılmış orada net bir şekilde cevap bekliyoruz. Soru önergemize cevap istediğimiz oradan da gelmiyor. Bu yeni sistemde meclis etkisizleştirilmeye çalışılıyor. Açıkçası saray tek başına bu ülkeyi yönetiyor. Cevap vermeseler de bütün kurumların yerinden oynadığını görüyoruz” dedi.

Damla Şener