AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, hakkında çıkan bazı haberlerle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Turan açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Dün reklam talebi karşılanmadığından sürekli şahsım hakkında haber yapmayı rutin hale getiren, şehirde hiçbir inandırıcılığı kalmamış, ”sahibinin sesi bülteni” tipi yayın yapan sözde bir gazete, Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Jülide İskenderoğlu ile Çanakkale İl Başkanımız Sayın Gültekin Yıldız’ın bir fotoğraf tartışması iddiasına adımın da karıştırılarak bir sürü iftiraya yer vermiştir.
 
Öncelikle “her il başkanı ile kavga eden Bülent Turan şimdi de Gültekin Yıldız ile kavgada” iddiası alçakça bir iftiradır. Erdener Can, milletvekili olduğumda il başkanı idi. Genel Merkez ile yaşadığı bir sorun sonrası istifa etti. Erdener Can, çok sevdiğim, kendisi ve ailesi ile halen yoğun olarak görüştüğüm birisi. Kendisini görevden aldıran, istifa ettiren asla ben değilim.

Diğer istifa eden il başkanı hakkında “eski il başkanı Yeşim Karadağ ile kavga istifa ettirdi” iddiası da tamamen yalandır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir teşkilat ve demokrasi kültürü olan birisi kongreden bir ay sonra milletvekili istedi diye il başkanı değiştirmez. Bunlar geride kaldı; fakat merak ediliyorsa adı geçen il başkanına sorulabilir. Gültekin Bey’le ilgili konu zaten şahsımla ilgili bir konu değildir. Vekilimiz ve il başkanımız gereksiz bir fotoğraf konusuna dahil edilmiştir.

İlkokuldan beri siyasetin içinde olan, Sayın Cumhurbaşkanımızı o yıllardan beri tanıyıp, yanında olan biri olarak il başkanı ne demek vekil ne demek, grup başkanvekili ne demek iyi bilirim. İl başkanı, ilçe başkanları ya da il yönetimi ile kadın ve gençlik kolları arasında ilde sorun varsa, parti yönetilemez olur ve genel merkez müdahale eder ya da etmez, bu başka bir konu. Mesele ne Jülide Hanım’ın ne şahsımın meselesidir. İl başkanımız görevdedir ve görevi bittiği ana kadar da gerekli siyasi iletişimimizin olması görevimizdir. Buradan şahsıma ve vekilimize konu edilmiş haberi doğru bulmadığımızı; ancak ahlaki yoksunluğunu tüm basın camiasının ve şehrin bildiği birinden tekzip talebimizin dahi olmadığını ve bundan sonra da, daha önce olduğu gibi, hiçbir açıklama dahi yapmayacağımızı belirtmek isterim. 

Zaten konuyu “milletvekili il başkanını görevden aldırdı”ya indirmek, ya teşkilatı görmemek ya da vekillere karşı kötü bir niyet olduğunu gösterir. Daha acısı, bu karakterdeki kişilere Partimiz mensubu bazılarınca yapılan destek ve servislerdir. Herkes her şeyin farkında. Allah büyük, milletimizin ferasetine ve basiretine güveniyoruz. Vekil de bu teşkilatın bir parçası şüphesiz; ama teşkilat dediğiniz il başkanı, ilçe başkanı, il yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları gibi dinamiklerle beraber değerlendirilir. Bunların toptan uyumu ve çalışması esastır. 

Seçimler bitti. Önümüzde 4,5 yıl gibi koskoca bir icraat dönemi var. İşimiz çok. Kıymetli vekilimiz Jülide İskenderoğlu ile destanlar ve şehitler diyarı şehrimiz ve hemşehrilerimiz için yapacak çok işimiz, şehrimizin marka değerini artıracak çok projemiz var. Bu tarz sığ polemiklerden uzak duracağımızı belirtirim."