Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri ders kapsamında Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında sporda farkındalık yaratmak adına etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte üniversite öğrencileri ve vatandaşlar bir araya gelerek basketbol ve minyatür futbol oynandı.
Projeye destek vermek için gelen Bozcaadasporlu Futbolcu Ertan Şahin ve Ezine Spor Antrenörü Hakan İnal, yapılan etkinliğe destek verdi.
Etkinlik hakkında bilgi veren Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Okan Ulaş, “Derslerimizin içeriği olarak bir proje yapmamız gerekiyordu. Biz ne yapalım diye düşündük. Dedik ki yaşadığımız şehirde ki insanlarla iç içe olacağımız bir etkinlik düşündük ve spor yapalım dedik. Dün herkesi davet ettik. Az katılım var ama olsun sorun değil. Arkadaşlarla toplandık bir antrenman yapacağız. Daha çok açma germe, ayakta yapıla bilenecek egzersizler, kondisyon ve kardiyo hareketleri yapılacak. Küçük bir yarışmamız var. Hem basket hem de minyatür kale oynayacağız. Umarım güzel bir şey olur. Zaman içinde insan oğlu hayatında ki en büyük motivasyon kaynağı olan sporu hep bir aksatma içinde belki bizim sayemizde demeyeyim buraya katıldığı için ilk defa spora başlayacak insanlar olacak. Bu insanlar spor sevecek. Sporu dostlarına tavsiye edecek. Sporla hayatına devam eden bir insan ülkesine katkı sağlar. Hayat güzelse spor yap gülümse” diye konuştu.
İNSANLAR SPORUN GÜZEL OLDUĞUNUN FARKINA VARIR
Destek amaçlı geldiklerin söyleyen Bozcaadasporlu Futbolcu Ertan Şahin, “Öğrencilere destek olmak için geldim. Öğrenci bir kardeşim var, onun misafiriyim. Biz de elimizden ne geliyorsa destek amaçlı buradayız. İnşallah insanlar da sporun güzel olduğunun farkına varır” dedi.
HER YAŞTAN BİREYLER DÜZENLİ SPOR YAPMALI
Sporda farkındalık için geldiğini söyleyen Ezine spor antrenörü Hakan İnal, “Bende Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden mezun olduğum için tanıdığım arkadaşlarım vesilesiyle nedeniyle bu projeye destek vermek istedim. Sporda farkındalık amacıyla buradayız. Her yaştan bireylere düzenli spor yapmanın olumlu yanlarını tanıtmak için bizde destek olamaya geldik” şeklinde konuştu.
Damla Şener