Ziyarette CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, , İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Av. Erdal Gezen, İYİ Parti kurucusu Mahalli İdareler Birimi Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ve partili vatandaşlar katıldı. 
Ziyarete ev sahipliği yapan CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Bugün burada geçtiğimiz günlerde biz seçimden sonra İYİ Parti’yi bir ziyarete gittik. Dolayısıyla iadeyi ziyarette bulundular. Kendilerine de hoş geldin diyorum. Daha önce de söyledik biliyorsunuz. Ülkemiz 17 yıldan beri AK Parti iktidarından ve tek adam yönetimi sonucunda Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerini, hem iktisadi ekonomik olarak hem de siyasal olarak yaşamakta ve yaşıyordu. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinde Türkiye’nin geleceğini düşünerek, kendimiz ne olacağız demeden, bu ülkenin istikbali, bu ülkenin yarınları için bir millet ittifakı oluşturuldu. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisinden oluşan olan bu ittifak daha sonra yerel seçimlerde de sürdürüldü. İttifakın yerel seçimlerde iki büyük devlet adamına,iki büyük genel başkana çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu ittifakın Çanakkale’de sürdürülmesini sağlayan genel başkanlarımız Rıdvan Uz ve Muharrem Erkek’e teşekkür ediyorum. Bu yerel seçimlerde biliyorsunuz belediye başkanlığı, il genel meclisi, meclis üyeliği seçimi ötesinde ülkenin içinde bulunduğu koşullara dur demek için bir fırsattı. Bu fırsatı halkımız milletimiz, gayet güzel değerlendirdi. Mevcut iktidara gereken dersi, uyarıyı yaptı. Bir mesaj verdi. Dedi ki sizin gittiğini yol değil. Ya kendinize çeki düzen verin yoksa bundan sonra ki süreçte sizlere aittir diye gerekli uyarını ikazını yaptı. Millet ittifakı olarak Çanakkale’de son derece başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Girdiğimiz seçimde her yerde yüzde 50’in üzerinde yer aldık. Dolayısıyla yerel yönetimlerde iktidar olduk. Çanakkale’de bu ittifakın sonucunda güzel şeyler oldu. Bundan sonra İYİ Parti ile birlikte görev aldığımız, bizlere görev verdikleri yerde ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İstanbul’da sonuçların açıklanması ve mazbatanın verilmesinden sonra Çanakkale’de olduğu gibi tüm Türkiye’de yüzler gülmeye başladı. Türkiye için hayırlı olsun diliyorum” şeklinde konuştu. 
LAPSEKİ VE BİGA İÇİN ÜZÜLÜYORUZ
İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, “Gerçekten güzel bir iş birliği noktasında her iki partimizin lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’e teşekkür ediyorum. Onların sayesinde bizde Çanakkale’de bizde beraberlik içerisinde çalıştık. Çanakkale’de bir bayram yaşattık. İstanbul’da bize bayram yaşattılar. Bu konuda gerçekten genel başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Birlikteliğimizi hiç bozmadan, Çanakkale’nin güzel havasını kokladığımıza inanıyorum. Daha da güzel olabilirdi. Maalesef onu da Lapseki ve Biga için üzülüyoruz. Buraları kazansaydık bizim için daha farklı olacaktı. AK Parti’nin Çanakkale’de yıkımı olacaktı. Bunu için üzülüyoruz ama burada yine de CHP ve İYİ Parti yönetim kurulu arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 
 İKTİDAR ADINA DERS NİTELİĞİ TAŞIDIĞINDAN EMİNİM
İYİ Parti kurucusu Mahalli İdareler Birimi Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, “Seçim arifesinde uzun kilometre yaptık. Bu sürecin sonunda Çanakkale’de, iş bitti ama Türkiye’nin bazı yerlerin de ki problemler dolayı bizlerde Ankara’daydık. Ankara’da bulunduğumuz süre zarfında İstanbul’u yakından takip etmek adına sayın Genel Başkanımız Merak Akşener 40 tane Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi arkadaşımızı ve 28 milletvekili arkadaşımızı sandık görevi işi takibi adına İstanbul’da görevlendirmiştir. Netice itibariyle seçim öncesinde ve sonrasında devam edeceğine devem edeceğimizi söylemiştik. Bu ülke için kaçınılmaz ir şey demiştik. Bunun gerekliliği olarak ta hep birlikte devam ediyoruz. Bunun devamı neticesinde de İstanbul’da her bir vatandaşımızın hakkını gözetlemek, kollamak suretiyle İstanbul belediye başkanlığında millet ittifakının adayı Ekrem İmamoğlu beyin almasıyla mutlu ve sevinçli bir şekilde biz Çanakkale’mize döndük. Çanakkale’de ki bu hava bir ders niteliği iktidar adına ders niteliği taşıdığından eminim” diye ifade etti. 

İKTİDAR BİR KEZ DAHA SINIFTA KALMIŞTIR

Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, “Bazı gerçekler ortaya koyduk. Bu seçimde bir ittifak yaptık. Özellikle seçimlerden sonra geldiğimiz günden geriye bakarsak bu ittifakın teröristlerin yaptığı bir ittifak değil, bu ittifakın bir zillet ittifakı değil, yüreğinde Atatürk sevgisi, elinde Türk bayrağı taşıyan milletin ittifakı olduğu ortaya çıkmıştır. İktidar bir kez daha sınıfta kalmıştır. Özellikle İstanbul’da yaşanan olaylar hem bizleri üzmüştür hem de gerçekten Türkiye’yi gülünç duruma düşürmüştür” diye söyledi. 

BİZLER KENT HİZMET BOYUTUNDA DEVAM EDECEĞİZ
Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Av. Erdal Gezen, “Biz Mart ayında CHP ve İYİ Parti olarak gerekse örgütler gerekse meclis üyesi adayları ile mükemmel bir çalışma sergiledik. Omuz omuza, el ele kol kola bu yapmış olduğumuz çalışmanın meyvesini de 31 Martta Çanakkale Belediye meclisine her iki parti adına 22 tane belediye meclis üyesi kazanımıyla girdik. Şu anda belediye meclisimizde CHP ve İYİ Parti ortaklığı kente hizmet, belediye meclisi çalışma esasları bazında devam edeceğine inanıyorum. Önümüzde ki beş yıllık süreçte bizler kent hizmet boyutunda devam edeceğiz” dedi.

İbrahim Akın Kazancı