TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Destekleme Programı kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 23 proje, TÜBİTAK tarafından onaylanmasının ardından okulun binasında sergilendi. Düzenlenen bilim fuarına İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bünyamin Uruç’un katılımıyla kurdele kesimi ile açıldı. Ardından Uruç, öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri tek tek gezerek hazırlanan projeler hakkında bilgi aldı.
Proje yürütücüsü Seda Kösem, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Destekleme Programına her yıl katıldıklarını söyleyerek,“Cumhuriyet Ortaokulu’nda teknoloji tasarım öğretmeniyim. 4006 TÜBİTAK bilim fuarında da proje yürütücüsüyüm. Burada 23 projemiz var. Ekim ayında TÜBİTAK’a gönderildi ve kabul edildi. Şuanda sergiliyoruz. TUBİTAK bize 6 bin lira proje parası gönderiyor ve o 6 bin liraya biz bu fuarı oluşturduk. Bu fuara her yıl katılıyoruz. Bu konuda okulumuz tecrübeli.” İfadelerini kullandı.
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Destekleme Programı her öğrencinin bilimsel bir proje yapabileceği ve her okulun da bir bilim fuarı gerçekleştirebileceği öngörüsünden yola çıkarak 4006 Bilim Fuarları programı açıldı. Yarışma ortamı olmadığı için öğrencilerin üzerindeki baskı kaldırılarak "her fikir değerlidir." ilkesi ile bilimsel süreç takip edilerek yapılacak olan her türlü proje bu fuar kapsamında değerlendiriliyor. Öğrencilere hipotez geliştirme ve hipotezlerini test etme imkanı sağlamak bu programın ana amaçlarındandır. Aynı zamanda okullarımızda hiçbir masraf yapılmadan, sadece okulun imkanları (sıra, masa, koridor, bahçe, vs.) kullanılarak bir bilim fuarı gerçekleştirilebileceği fikrini hayata geçirmek isteniyor.
Bünyamin Nami Tonka