Gelibolu Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve 20 Ağustos tarihine kadar sürecek olan “Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali”, Kuşçular Parkında bugün saat 10.00’da 'Çocuk Karnavalı' adı altında Gelibolu Sanat Derneği tarafından drama oyunları, yüz boyama ve yarışmalar ile devam etti. Festival kapsamında, saat 14.00’de, Gelibolu Belediyesi Hizmet Birimleri Binası Salonu'nda geleneksel el sanatları sergilerinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış öncesinde Bulgaristan folklor ekibi gösterisi büyük beğeni topladı.

Geleneksel el sanatları sergisi festivalinde İstanbul Büyük Çekmece, İzmir, Karaman’ın yanı sıra diğer illerden gelen bir çok el sanatları ustalarının keçe uygulamaları, kitre bebek, sıcak cam, iğne oyası işlemeleri, hamur biblo bebek, yörük başları gibi el sanatları izleyicileri büyüledi. Sergi de ayrıca Kuzey Batı Amerika Yerlileri Mask-Totem Sergisi ile Oya Çakıroğlu’nun resim sergileri de yer aldı. Festivalin akşamki programında ise, 2016 yılında vizyona giren baş rollerde Cem Yılmaz ve Berat Efe Parlar'ın oynadığı “İftarlık Gazoz” isimli film açık hava sinema gösterimi olarak Hamzakoy’da kurulan çadır alanda saat 22.00’de izleyicileri ile buluşacak.

20’nci Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali’nde, 50’den fazla ünlü taklidi yapabilen sanatçı Yavuz Seçkin yepyeni sahne gösterisi 'Hangi Yüzle Stand-up Show' ile 17 Ağustos akşamı Gelibolu’da olacak. Rumeli Türküleri ile Burhan Güneş’in 18 Ağustos,  Manga’nın 19 Ağustos ve Sertab Erener’in 20 Ağustos’ta sahne alacağı halk konserlerinde gruplar da dans gösterilerini sergileyecekler. Belediye ek hizmet binası ile Atatürk Kültür Merkezi’nde el sanatları sergilerinin açılacağı, çocuk animasyon ve sportif etkinliklerin de yer alacağı festivalin resmi açılışı ise, 18 Ağustos Cuma günü saat 17.00’de kortej yürüyüşü ile başlayacak.