Çanakkale’de artan sıcaklar nedeniyle pek çok insan sıcaktan korunmak ve fazla etkilenmemek için farklı uğraşlar yapıyor. Artan sıcaklar nedeniyle gölge ve serin yerleri tercih eden Çanakkale halkı sağlıklı beslenmenin yaz aylarında daha önemli olduğunu dile getiriyor.
Sıcak havalarda sağlıklı beslenmek için zeytin yağlı hafif yemekler yediklerini  ve  bolca karpuz ,kavun tükettiklerini söyleyen emekli memur  Emin Taneri, “Sıcak havalarda su tüketimine özellikle çok önem veriyorum. Bir günde en az 2 litre su içmeye çalışıyorum. İmkanım oldukça denize yüzmeye gidiyorum. Güneşin batmasından sonra dışarı çıkıyorum. Çıkmak istersem de park gibi yerlerde oturup zaman geçiriyorum. Mümkün oldukça dışarı çıkmıyorum. Doktorların tavsiyelerini dinlemiyorum” şeklinde konuştu.
Yaz aylarında serinlemek için denize gittiğini söyleyenTurgut Öztürk,  yemeklerden  ve aşırı yağlı şeylerden uzak durduğunu belirterek,” Karpuz ve kavun yiyip çay içiyorum .Sosyal medya  ya da televizyonda ki sıcak havalarda ne yapılması hakkında ne yapılması gerektiği hakkında açıklama da bulunuyorlar bende aklıma yatan ve beğendiğim bir şey olursa yapıyorum. Özellikle günde üç litre su tüketmeye özen gösteriyorum” diye ifade etti.
Sağlıklı beslenmek için yaz aylarında bol su içip az yemek yediğini ifade eden Mehmet Engin ise,“Özellikle yoğurtlu ve çorba tercih ediyorum. Sıcaklardan ötürü ister istemez ağzınınız burnunuz kuruyor bu yüzden günde 3 litreden fazla içiyorsunuz. Doktorların tavsiyesini kendime göre uygun olanı seçip yapıyorum. Özellikle serinlemek için salatalık ve limonlu su tercih ediyorum” dedi.
Sıcak havalarda bol su içtiğini belirterek, özellikle evde kendi yaptıkları meyve sularını tercih ettiklerini ifade eden Erol kalburcu, “Sıcak günlerde  Karpuz, kavun  gibi besinleri tercih ediyorum. Sıvı tüketimine oldukça çok dikkat ediyorum ve en az üç litre su içiyorum. Doktorların her dediklerini yapmıyorum. Kendime göre uygun olan ne ise onu yapmaya çalışıyorum. Kendimi  zorlayacak şekilde olmadığı sürece yapıyorum .Güneşte gezmemeye dikkat ediyorum genelde gölgelerde geziyorum. Akşam üstüne kadar dışarı çıkmıyorum” şeklinde konuştu.
Sağlıklı beslenmek için sıvı gıda almaya çalıştığını söyleyen  Tülay Yıldız da hafif beslenmeye özen gösterdiğini  ve özellikle yaz aylarında yoğurtlu semizotunu tercih ettiğini belirterek, “Su içmeye dikkat ediyorum. Yaz aylarında sıvı tüketmeye önem veriyorum ama bünyemin de belli bir sınırı var ve  elimden geldiğince içebildiğim kadar su içmeye çalışıyorum. Uzmanların tavsiyelerine uymaya çalışıyorum akşamları bir şey yememeye çalışıyorum ve yürüyüş yapmaya çalışıyorum.Denizi çok sevdiğim için yüzmeye gidiyorum”dedi.

Haber: Damla Şener