Eceabat ilçesinde sahil boyunca neredeyse her yerde Şahinbey Belediyesi yazıyor. Dışarıdan buraya gelen vatandaşlar, Eceabat yerine Gaziantep'in Şahinbey ilçesine geldiklerini sanıyorlar. Eceabat’ın kardeş şehri konumunda bulunan Şahinbey Belediyesi isminin Eceabat’ta bu kadar çok yer almasına halk da tepkili.
 
 
Çanakkale Şehitlikleri'n en fazla vatandaş getiren belediyelerin başında Gaziantep'in Şahinbey ilçesi belediyesi bulunuyor. Çanakkale'de hemen hemen her gün Şahinbey Belediyesi amblemli otobüslerine rastlamak mümkün. Çanakkale şehitliklerine bu kadar ilgi gösteren Şahinbey Belediyesi, aynı zamanda Eceabat İlçesi ile de kardeş belediyesi oldu. Kardeş belediye olduktan sonra Şahinbey Belediyesi, Eceabat'a birçok alanda hizmet yaptı. Bunu yapınca da  ilçenin birçok yerine Şahinbey Belediyesi imsini yazdırdı.
 
Tarihe Saygı Müzesi'nin hemen ardından devam eden sahil boyunca Şahinbey ilçesinin adının hemen hemen her yerde yer alması tepki ile karşılanıyor. Aydınlatma lambalarının direklerinden, çöp tenekelerine, çocuk parkından, banklara kadar Şahinbey Belediyesi yazıyor. Vatandaşlar, ilk defa Eceabat’a gelen kişilerin ‘Şahinbey’e mi geldik?’ diye sorabileceklerini ve bu durumun kafa karışıklığına neden olacağını söylüyorlar. Eceabat sakinlerinden Fahrettin Özovalı (69) “Her yerde Şahinbey Belediyesi yazıyor. Bu kadar çok Şahinbey Belediyesi yazmasından memnun değilim. Esas belediye varken gidip Antep’ten belediyeye yaptırmak doğru değil. Bu kadar çok yerde yazması fazla. Dışarıdan gelen vatandaşlar acaba ‘Şahinbey’e mi geldim’ diyebilir.
 
 Eceabat’ta ikamet eden ve ismini vermeyen başka bir vatandaş ise, "Otobüs ile dışarıdan gelen kişilerin ‘Neredesin?’ sorusunda Şahinbey Belediyesi diyebilir. Gemi kuyruğunda bekleyen vatandaşların böyle bir kafa karışıklığı yaşıyor. Eceabat’ın tanıtımında kafa karışıklığına yol açabilir. Merak ediyorum Şahinbey Belediyesi'nde de bu şekilde Eceabat Belediyesi yazılı yerler var mı acaba? Şahinbey Belediyesinin yaptırdığı o yerlerin başlangıcında ‘Kardeş şehir olduğu için yapılmıştır’ veya ‘Şahinbey Belediyesinin hediyesidir’ gibi ibareler de yazmıyor. Bu durum yanlış anlaşılmalara yol açabilir” dedi.
 
5 AĞUSTOS’U BEKLESİNLER
 
Konu ile ilgili eleştirilere cevap veren Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder ise Eceabatlıların Eceabat Belediyesi ile Şahinbey Belediyesinin kardeş kent olduklarını bildiğini, ‘Bilmiyoruz’ diyenlerin de muhalefet olduklarını belirtti. Ağustos’un 5’inde buranın açılışının yapılacağını belirten Ejder, açılışa geldiklerinde neden öyle yazdığını herkesin bileceğini söyledi. Ejder sözlerine şöyle devam etti; "Şahinbey Yunanistan’da mı? Yahya Çavuş’la Seyit Onbaşının alakası yok mu? Şahinbey de Gaziantep’i kurtarmış. Neden alakası olmasın? Birisi buranın kahramanın diğeri Gaziantep’in kahramanı. Ülkenin her tarafı bizim değil mi? Şahinbey’den de burada 700 tane şehit var. Neden olduğunu Cumartesi günü söyleyeceğiz” Gaziantep Şahinbey Belediyesinde de Eceabat’takinin aynısı bir durum olacak mı? Sorusunu da yanıtlayan Ejder, “Olacak tabiî ki. Yer alsa ne olur yer almasa ne olur? Türkiye’nin her tarafı bizim. Biz bir ülkede yaşıyoruz. Büyük belediyelerin hepsi küçük şehirlere park, bahçe yapıyor. Yalnız Eceabat’ta değil ki. Bunun söyleyenler Eceabat’a 1 aylığına 15 günlüğüne gelenler. Bununla ilgili açıklama yapacağız ayın 5’inde" diyerek sözlerini noktaladı.
 
Simge Özden