Çanakkale Valiliği'nden alınan bilgiye göre; Çanakkale Eceabat Konuk Evinde Kampta bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gençlerle bir araya gelmek için Çanakkale’ye gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Vali Orhan Tavlı’ya nezaket ziyaretinde bulundu.
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile makamda bir süre görüşerek sohbet eden Vali Orhan Tavlı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ve heyeti, programları dahilinde Deniz müzesi, Truva ören yeri ve şehitlik ziyaretlerini gerçekleştirdikten sonra Eceabat Konuk Evinde kampta bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gençlerle bir araya geldi.
 
Çanakkale zaferinin tarihi önemine dikkat çekmek, Çanakkale üzerinden bir milletin destanını ve bütün Anadolu’yu okumak ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gençlerinin Çanakkale’deki manevi atmosferi hissetmeleri amacıyla 4 Temmuz - 24 Ağustos 2017 tarihleri arasında KKTC'den gelecek 5264 genç Vilayetler Hizmet Birliği Tarafından kazandırılan Çanakkale Eceabat Gençlik Konuk Evinde misafir edilecek.
 


Kaynak: Haber Merkezi