Çanakkale'de her yıl meydana gelen gel-git olayı nedeniyle deniz suyu çekilmeleri meydana geliyor.  Gel-git olayı, Çanakkale Boğazı'nın ve sahillerin belli bölümlerinde gözle görülür şekilde ortaya çıktı. Her sene gerçekleşen bu doğa olayının yaz mevsiminde görülmeye alışkın olunmaması ve depremlerin gündemde olması sebebiyle vatandaşlar panik oldu. Güzelyalı sahillerinin belirli bölümlerinde deniz suyunun önce yükselerek sahilin yarısını kapladığı, ardından da kıyıdan 5 metre kadar çekildiği görüldü. Deniz suyunun çekilmesinin ardından kayalıklardaki yosun ve bazı deniz canlıları karaya çıktığı görüldü. Bölgedeki balıkçı teknelerinin bazıları çekilme nedeniyle karaya oturdu. Yazlıkların bulunduğu Güzelyalı sahillerinde, gelgit olayının sık görülmesine rağmen yaz mevsiminde bu kadar net bir şekilde ortaya çıkması yazlıkçıları korkuttu. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan gel-git sonrasında kıyıda bulunan teknelerin bir bölümleri havada kaldı.
Durumu gören vatandaşlar, Kos Adası’nda yaşanan depremin ardından oluşan tsunamiyi akıllarına getirerek, bu durumu deprem mi olacak şeklinde yorumladı. Geçtiğimiz günlerde Gümbet ve Kumbahçe sahilinde denizin yükselmesinin ardından çekilmesiyle birlikte oluşan hasarı akıllarına getiren vatandaşlar panik oldu.
Geçtiğimiz ay yaşanan depremin etkisini üzerinden henüz atan vatandaşlar, denizdeki bu yükselmenin ardından çekilmeyi deprem habercisi olarak yorumlayınca yazlıkçılar arasında panik hakim oldu.

Sinem Tetik
 


Kaynak: Haber Merkezi